Quantcast

TOK prezidentas ramina sportininkus

Netylant diskusijoms, esą dėl koronaviruso epidemijos Tokijo olimpinės žaidynės gali būti atidėtos vėlesniam laikui ar netgi atšauktos, Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas pareiškė: tokia galimybė nesvarstoma.

Nuostoliai būtų dideli

Pasak Th.Bacho, apie galimus 2020-ųjų olimpiados tvarkaraščio pokyčius nebuvo net užsiminta per šiomis dienomis įvykusį TOK vykdomojo komiteto posėdį.

Šiek tiek anksčiau Japonijos vyriausybės ministrė, atsakinga už olimpiados organizavimą, Seiko Hashimoto tvirtino, kad žaidynės gali būti atidėtos iki 2020-ųjų rudens. Tokia išeitis galima, nes sutartyje su TOK nenumatytas konkretus mėnuo, kada turėtų įvykti renginys.

Jeigu dėl force majeure sąlygų olimpinės žaidynės visgi būtų atšauktos, Japonija ir TOK vien už neįvykusias televizijos transliacijas netektų mažiausiai 6 milijardų JAV dolerių.

Padėkojo atletams

TOK prezidentas savo atvirame laiške pasaulio sportininkams pabrėžė, jog bus daroma viskas, kas įmanoma, kad dėl atidėtų ikiolimpinių varžybų visas atrankos procesas toliau klostytųsi ir baigtųsi teisingai.

Th.Bachas padėkojo atletams, kurie buvo priversti pakeisti treniruočių ir kelionių į varžybas planus.

"Kiekvienam asmeniškai tariu ačiū už solidarumą ir lankstumą. Noriu jus užtikrinti, kad mes, intensyviai bendradarbiaudami su nacionaliniais olimpiniais komitetais ir tarptautinėmis sporto šakų federacijomis, imsimės optimaliausių sprendimų", – rašė Th.Bachas.

Jis neatmetė galimybės, kad gali būti peržiūrėtos olimpinės kvotos toms sporto šakoms, kurioms dėl koronaviruso teko sumažinti atrankos varžybų skaičių.

Kiekvienam asmeniškai tariu ačiū už solidarumą ir lankstumą.

Ruošiasi išbandymams

Teisę dalyvauti Tokijo vasaros olimpiadoje jau yra iškovoję 23 mūsų šalies sportininkai.

Kovo 13–23 d. Londone (Anglija) numatytas Europos zonos bokso atrankos turnyras. Kovoms ruošiasi Rugilė Altaravičiūtė (svorio kategorija iki 51 kg), Ana Starovoitova (iki 60 kg), Austėja Aučiūtė (iki 69 kg), Gabrielė Stonkutė ir Iveta Lešinskytė (abi iki 75 kg) bei Edgaras Skurdelis (iki 57 kg), Vytautas Balsys (iki 75 kg), Paulius Zujevas (iki 81 kg), Tadas Tamašauskas (iki 91 kg) ir Algirdas Baniulis (per 91 kg).

Kovo 19–22 d. Budapešte (Vengrija) suplanuotos ikiolimpinės imtynių atrankos varžybos. Kelialapius į Tokiją laimės tik finalininkai – sportininkams reikės užimti 1–2 vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių