Quantcast

TOK nubaus Baltarusijos olimpinį komitetą

Tarptautinis olimpinis komitetas trečiadienį pranešė svarstąs oficialias bausmes Baltarusijos olimpinio komiteto pareigūnams už represijas prieš atletus, šalyje tęsiantis protestams dėl ginčijamų prezidento rinkimų.

Baltarusiją jau ketvirtą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

A. Lukašenka taip pat 23 metus yra Baltarusijos olimpinio komiteto prezidentas.

Po trečiadienį įvykusio savo vykdomosios valdybos posėdžio TOK nurodė, kad imasi veiksmų „daugėjant nerimą keliančių pranešimų dėl atletų, pareigūnų ir sporto Baltarusijoje“.

Pastarąsias 16 savaičių kiekvieną sekmadienį tūkstančiai baltarusių išeina į gatves reikalauti A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Milicija per protestus sulaikė tūkstančius demonstrantų, o daugelis jų vėliau pasakojo patyrę pareigūnų smurtą ir kankinimus.

TOK nurodė svarstysiąs neįvardytas „atitinkamas priemones ar sankcijas“ Baltarusijos olimpinio komiteto atžvilgiu dėl galimų Olimpinės chartijos pažeidimų. Tačiau konkrečiai A. Lukašenkos TOK nepaminėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nordland

nordland portretas
dar ir tie kisa savo trigrasi ......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių