Quantcast

TOK diskvalifikavo tris rumunus sunkiaatlečius: šlapime buvo uždraustų medžiagų pėdsakų

Londono olimpinėse žaidynėse 2012 metais dalyvavę trys Rumunijos sunkiaatlečiai, įskaitant du medalininkus, trečiadienį buvo diskvalifikuoti, naujai analizei parodžius, kad jų šlapimo mėginiuose buvo uždraustų medžiagų pėdsakų, pranešė Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK).

Pasak TOK, šie atletai yra bronzos medalį iki 69 kg svorio vyrų kategorijoje pelnęs Razvanas Martinas (Rezvanas Martinas), sidabrą tokio pat svorio moterų kategorijoje laimėjusi Roxana Cocos (Roksana Kokoš) ir Gabrielis Sincraianas (Gabrielis Sinkrejanas), nebaigęs iki 85 kg svorio vyrų kategorijos varžybų.

Iš naujo išanalizavus R. Martino mėginius, juose buvo aptikta uždraustų medžiagų – dehidrochlormetiltestosterono, metenolono ir stanozololo.

Tiek R. Cocos, tiek G. Sincraiano mėginiuose buvo rasta metenolono ir stanozololo.

TOK saugoja olimpiadų dalyvių mėginius nuo 2004 metų Atėnų žaidynių ir sistemingai juos pakartotinai analizuoja.

Dar devyni Londono žaidynėse dalyvavę sunkiaatlečiai, įskaitant šešis medalininkus, jau buvo diskvalifikuoti anksčiau.

Sunkioji atletika neseniai atsidūrė dėmesio centre, vokiečių televizijai ARD sausį parodžius dokumentinį filmą, kuriame teigiama, kad šioje sporto šakoje klesti „korupcijos kultūra“, o dopingo vartojimas nuslepiamas.

81 metų vengras Tamasas Ajanas, pirmininkavęs Tarptautinei sunkiosios atletikos federacijai (IWF) 20 metų ir anksčiau dirbęs jos generaliniu sekretoriumi, atmetė tokius kaltinimus kaip „melą“, bet balandį visgi buvo priverstas atsistatydinti.

Pasak dokumentinio filmo, aukšto lygio sunkiaatlečiai buvo iki 2017 metų atleidžiami nuo daugelio dopingo kontrolės priemonių, o mainais į kyšius buvo keičiami jų testų rezultatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių