Quantcast

Tinklininkė E. Kliokmanaitė karjerą tęs aukščiausioje Ispanijos lygoje

  • Teksto dydis:

Patyrusi Lietuvos tinklininkė Erika Kliokmanaitė karjerą tęs Ispanijoje. Sportininkė pasirašė sutartį su „Palmas Gran Canaria Sayre Mayser“ komanda ir kitą sezoną rungtyniaus aukščiausioje Ispanijos lygoje (Superlyga).

„Kiekvieno sezono pabaigoje turiu bent po kelis pasiūlymus žaisti Ispanijos komandose. Maniau, kad dėl situacijos su COVID-19 šiemet bus sunkesnė padėtis, bet šįkart kaip niekad anksti klubai pradėjo skambinti su pasiūlymais, iš kurių išsirinkau labiausiai patikusį“, - sakė E. Kliokmanaitė, kuri praėjusį sezoną praleido Tenerifės komandoje.

Ispanija yra viena labiausiai koronaviruso pandemijos paveiktų šalių pasaulyje. Apie tai byloja ir neseniai Ispanijos tinklinį sudrebinusi žinia apie tai, kad penkis paskutinius Ispanijos čempionatus laimėjęs Logronjo „Minis de Arluy“ klubas dėl finansinių sunkumų traukiasi iš Superlygos. Būtent ši komanda ir atvėrė duris „Palmas Gran Canaria Sayre Mayser“ ekipai į aukščiausią lygą.

Gran Kanarijos ekipa praėjusiais metais žaidė antroje Superlygoje ir rikiavosi antroje vietoje. Sezonui nutrūkus, ši komanda vos vienu tašku atsiliko nuo pirmaujančios „Arenal Emeve“ ekipos, bet buvo žaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau. Nepaisant to, Ispanijos tinklinio federacija nusprendė, kad į aukščiausią lygą pakils „Arenal Emeve“ komanda. Tai sukėlė didelį „Sayre Mayser“ komandos vadovų nepasitenkinimą ir jie teisybės ieškojo teismuose. Galiausiai viską išsprendė jau minėtas Logronjo ekipos pasitraukimas iš Superlygos ir parduota vieta „Sayre Mayser“ klubui.

„Kad klubas žais ne antroje, o aukščiausioje lygoje, sužinojau jau pasirašiusi sutartį. Didelio skirtumo man nebuvo, nes jeigu būtume žaidę antroje lygoje, tai tikslai būtų aukščiausi – kovoti dėl Princesės taurės ir iškopti į Superlygą. Kadangi dabar jau esame Superlygoje, tikslai yra kitokie. Sieksime išlikti elite ir būti čempionato viduryje“, - kalbėjo E. Kliokmanaitė.

E. Kliokmanaitė Ispanijoje yra rungtyniavusi ir anksčiau. Ji žaidė „Barcelona“, „Grau Castello“ ir „Haro Rioje Volley“ ekipose. Taip pat per savo karjerą ji yra atstovavusi Lietuvos, Izraelio, Belgijos, Prancūzijos, Turkijos ir Švedijos klubams.

Sportininkė papasakojo apie savo patirtį gyvenant Ispanijoje karantino metu. „Po nutraukto sezono kovo mėnesį nusprendžiau iškart grįžti į Barseloną, kuo arčiau savo tėvų, kad galėčiau jiems padėti jei kas nutiktų. Karantiną leidau su savo draugu, 56 dienas praktiškai nėjome iš namų. Vėliau vykau į miestelį netoli Barselonos, kur gyvena tėvai. Jie atidarinėjo savo restoraną ir norėjau jiems padėti“, - sakė E. Kliokmanaitė.

Praėjusį penktadienį Lietuvos tinklininkė grįžo į Barseloną ir tuo pačiu – į paplūdimio tinklinio aikšteles. Jau pirmajame savo šių metų turnyre ji galėjo džiaugtis trofėjumi. Kartu su partnere iš Estijos Kadri Puri lietuvė tapo Katalonijos čempionato („Vichy Catalan Volleyball Tour“) pirmojo etapo nugalėtoja.

Finale lietuvės ir estės duetas užtikrintai 2-0 (21:14, 21:15) nugalėjo ispanes Julią Bonet ir Rebecą Fernandez. Lietuvė su este planuoja dalyvauti ir kituose Katalonijos čempionato etapuose, o vėliau ketina atvykti į gimtinę ir sudalyvauti Lietuvos pirmenybėse, kurios planuojamos rugpjūčio 15-16 dienomis.

„Mano tikslas šią savaitę yra dalyvauti Katalonijos čempionate, viename komerciniame turnyre. Taip pat planuoju sudalyvauti ir Lietuvos čempionate rugpjūčio mėnesį. Vis dar 100 proc. negaliu to pažadėti, bet labai norėčiau. Vėliau rugpjūčio pabaigoje laukia Katalonijos čempionato finalinis etapas, kuriame tikiuosi dalyvauti su ta pačia K. Puri. Rugsėjo pradžioje vyksiu į Gran Kanariją, kur prasidės pasiruošimas naujam salės tinklinio sezonui. Kol kas planai yra tokie, žiūrėsime kaip viskas klostysis ir kokia bus situacija su virusu“, - pridūrė E. Kliokmanaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių