Quantcast

Teniso patriarchas laukia Ukrainos pergalės

  • Teksto dydis:

Vyriausiu pasaulio tenisininku tituluojamas 98-erių metų ukrainietis Leonidas Stanislavskis, pernai Ispanijoje susitikęs su Rafaeliu Nadaliu, susipažino ir su Lietuvos teniso lyderiais.

Rusijos karinė agresija privertė iš Charkovo kilusį L.Stanislavskį palikti savo gimtąją šalį ir ieškotis naujų laikinų namų. Tarpininkaujant Lietuvos teniso sąjungai (LTS), Ukrainos teniso federacijai (UTF) ir Tarptautinei teniso federacijai (ITF), jais tapo Vilnius.

Vis dar aktyviai sportuojantis L.Stanislavskis planuoja mūsų šalyje praleisti bent pusmetį.

„Leonidas įsikūrė „SEB arenoje“ esančiame viešbutyje, du kartus per savaitę treniruosis ir žais čia pat esančiuose kortuose. Bernardinų parko aikštyne jis jau sukryžiavo raketes su Ričardu Berankiu ir Edu Butvilu“, – pasakojo LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

„Tenisas – labai elegantiška, patraukli ir gana gerą fizinį krūvį suteikianti sporto šaka. Be to, tenisą galima žaisti būnant bet kokio amžiaus“, – yra sakęs L.Stanislavskis.

Ukrainietis nė kiek neabejoja, kad jo šalis laimės karą su okupantais iš Rusijos.

„Niekada nesitikėjau, kad man teks išgyventi dar vieną, gerokai baisesnį karą. XXI a. nieko panašaus negali būti. Noriu sulaukti pergalės ir savo 100 metų“, – kalbėjo L.Stanislavskis.

Lietuvos teniso akademijose ir mokyklose šiuo metu treniruojasi bent keliasdešimt jaunųjų Ukrainos sportininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių