Quantcast

Tarptautinis sugrįžimas: šeši lietuviai bėgs pasaulio pusmaratonio čempionate

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Gdynėje (Lenkija) vyks pasaulio pusės maratono bėgimo čempionatas, kuriame dalyvaus šeši Lietuvos lengvaatlečiai. Dar kovo mėnesį turėjusios vykti pirmenybės dėl COVID-19 pandemijos buvo perkeltos, nors kurį laiką apie varžybų vykdymą buvo kalbėta itin miglotai.

Į Lenkijos uostamiesčio trasą lengvaatlečiai vis dėlto išbėgs, tačiau jose dalyvaus tik profesionalai, o masiniame bėgime norėję dalyvauti entuziastai varžysis virtuliai. Tai – pirmasis tokio lygio lengvosios atletikos čempionatas, pasaulyje įsivyravus COVID-19 pandemijai.

„Iš tikrųjų nuo pat pavasario, kai tas pasaulio čempionatas buvo atšauktas, visada tikėjau, kad jis įvyks. Nepaisant to, kad situacija nėra labai palanki tiek visame pasaulyje, tiek Lietuvoje, tiek toje pačioje Lenkijoje, „World Athletics“ daro visus įmanomus saugumo reikalavimus, jog geriausi pasaulio lengvaatlečiai turėtų galimybę varžytis. Dėl to mes labai džiaugiamės, sportininkai visus metus treniravosi, o ištvermės atstovai neturėjo galimybių apskritai dalyvauti rimtesniuose startuose“, – sakė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos viceprezidentė Nijolė Medvedeva.

Lietuvai Gdynėje atstovaus Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviai Remigijus Kančys ir Valdas Dopolskas, pasaulio čempionatuose bėgę Ignas Brasevičius ir Monika Bytautienė bei vis geresnius rezultatus ilgose distancijose demonstruojančios Lina Kiriliuk ir Loreta Kančytė.

Lenkijoje lengvaatlečiai bus izoliuoti nuo pasaulio ir gyvens vadinamajame burbule. Tiek sportininkams, tiek delegacijos atstovams buvo būtini neigiami COVID-19 testai, atlikti Lietuvoje ir Lenkijoje. Varžybų vietą mūsiškiai pasiekė šiandien.

„Pirmiausia reikėjo pasirašyti daugelį dokumentų, medicininių pažymų, kad tikrai viskas gerai, nėra jokių simptomų. Reikėjo atlikti COVID-19 testą prieš išvažiuojant, o atvykus į Lenkiją jis bus daromas dar kartą ir tik tada sportininkai, delegacijos atstovai gaus akreditacijas. Lenkijoje pateksime į burbulą ir jame bus užtikrintas saugumas, kad nieko neatsitiktų ir visi grįžtų sveiki namo, o grįžę turėsime dar kartą testuotis“, – pasakojo N. Medvedeva.

Pasaulio pusės maratono bėgimo čempionatas vykdomas 22 kartą, o lietuviai yra dalyvavę aštuoniuose. Net keturis kartus Lietuvos garbę gynė Živilė Balčiūnaitė, kuriai priklauso ir geriausias pasirodymas – 17 vieta 2004 metais Delyje (Indija).

„Grandiozinių tikslų nekeliame, tiesiog norime, kad sportininkai startuotų. Startuosime ne tik individualiai, bet ir kaip komanda. Norisi, kad sportininkai save realizuotų, pasiektų savo asmeninius rezultatus ir pasitikrintų jėgas su geriausiais pasaulio atletais“, – sėkmės linkėjo N. Medvedeva.

Varžybų startas šeštadienį moterims – 12 val., vyrams – 13.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių