Quantcast

Tarptautinis parolimpinis komitetas panaikino Rusijos suspendavimą

  • Teksto dydis:

Tarptautinis parolimpinis komitetas (TPK) penktadienį nusprendė panaikinti Rusijos suspendavimą, daugiau kaip prieš dvejus metus paskelbtą dėl jos dopingo programos.

TPK teigimu, Rusijos sporte įvyko pakankamai reformų, kad būtų užkirstas kelias dopingo vartojimui ir valdžios kišimuisi, taigi, rusų sportininkams bus leista dalyvauti 2020-ųjų Tokijo parolimpinėse žaidynėse su savo valstybės vėliava.

2016 metais TPK suspendavo Rusiją, kai buvo paviešinti faktai apie šioje šalyje valstybės lygiu vykdytą sportininkų dopingo programą. Šią programą savo ataskaitoje Pasaulinei antidopingo agentūrai (WADA) detaliai aprašė kanadietis teisininkas Richardas McLarenas (Ričardas Maklarenas).

TPK prezidentas Andrew Parsonsas (Endrius Parsonsas) sakė, kad „laikyti RPK (Rusijos parolimpinį komitetą) suspenduotą daugiau nebereikia, ir tai nebėra proporcionalu dabartinei situacijai“.

Pasak jo, IPK manymu, Rusija „tikriausiai niekada nepriims“ R. McLareno ataskaitos išvadų, nors anksčiau tai buvo viena iš sąlygų, kad RPK suspendavimas būtų panaikintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių