Quantcast

Tarptautinėse karšto oro balionų varžybose – T. Gegevičiaus pergalė

  • Teksto dydis:

Panevėžyje vyko tarptautinės karšto oro balionų varžybos, kuriose dalyvavo 21 pilotas iš Lietuvos, Latvijos, Norvegijos ir Didžiosios Britanijos.

Nugalėtoju tapo Tadas Gegevičius. Per šešis skrydžius, kurių metu reikėjo atlikti 21 užduotį, jis surinko 16 205 taškus).

Antras šiose varžybose liko Vytautas Junevičius (15950 taškų), trečias – Vytautas Sviderskis (15847 taškai).

Varžybų metu vyravo puikūs skrydžiams orai, net 4 iš 6 skrydžių vyko virš Panevėžio miesto. Žiūrovų ir karšto oro balionų gerbėjų džiaugsmui vėjas buvo pakankamai lėtas, todėl rytais skrydžiai tęsdavosi apie 2,5 valandos. Paskutinis varžybinis skrydis, sekmadienį ryte, vyko rūke, laukuose. Pilotai turėjo galimybę praturtinti savo asmenines skrydžių fotogalerijas.

Kaip sakė varžybų nugalėtojas Tadas Gegevičius: „Varžybų užduotys buvo įdomios ir sudėtingos. Visas varžybas jautėsi sportinė dvasia, vyko įtempta kova dėl pirmosios vietos. Tik paskutiniame skrydyje pavyko aplenkti antrosios ir trečiosios vietų nugalėtojus Vytautus“.

Panevėžyje varžybos kartu buvo ir antrasis „Aukštaitijos taurės 2016“ varžybų etapas; pirmasis etapas rugpjūčio 4–7 dienomis vyko Kėdainiuose.

„Aukštaitijos taurės 2016“ varžybų bendroje įskaitoje nugalėtoju tapo Vytautas Kerdokas (25560 taškų), aplenkęs prizininkais tapusius Vytautą Sviderskį (25498 taškai) bei Vytautą Junevičių (25438 taškai).

„Nors tai paskutinės planuotos varžybos Lietuvoje - sezonas dar nebaigtas. Visai netrukus gausi lietuvių rinktinė vyks į varžybas Lenkijoje. Šiose varžybose kartu vyks ir Moterų Europos prieščempionatis. Spalio pabaigoje Japonijoje, Saga mieste, oreiviai varžysis pasaulio čempionate“, - teigė Lietuvos oreivių draugijos prezidentas Žydrūnas Kazlauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių