Quantcast

„Švyturių ralis“ – po Mažąją Lietuvą ir Latviją

  • Teksto dydis:

Skaniu ir azartišku rudens akcentu, jau trečią kartą taps pažintinis ir pramoginis „Švyturių ralis“. Rugsėjo 26-ąją, saugaus ir sąžiningo vairavimo entuziastai, šeimos bei visi norintys daugiau sužinoti apie pamario ir pajūrio kraštą, jūrinio paveldo tradicijas, atrasti Baltijos jūros švyturius ir vėl turės įveikti „Švyturių ralio“ kilometrus.

Šį kartą ralio dalyviai ir vėl galės rinktis iš dviejų maršrutų – tarptautinį, vedantį į kaimyninę Latviją, arba nacionalinį – kviesiantį atrasti Mažąją Lietuvą. Tiek nacionalinio, tiek tarptautinio „Švyturių ralio“ dalyviams teks įveikti apie 350 kilometrų.

Trečiojo „Švyturių ralio“ dalyviai tradiciškai startuos nuo Klaipėdos švyturio (Burių g. 9). Tarptautinio ir nacionalinio maršruto ekipažai lenktynes pradės tuo pačiu metu – 9 val.

Tarptautinio „Švyturių ralio“ maršruto dalyviai Latvijoje aplankys du švyturius, kitus įdomius objektus. Tolimiausias taškas kaimyninėje šalyje, kurį teks pasiekti ralio dalyviams – įspūdingas Akmenrago švyturys.

Startavę prie Klaipėdos švyturio, nacionalinio maršruto ekipažai, pasieks dar du švyturius esančius Uostadvaryje ir Ventės rage, aplankys dešimtį įvairių miestelių ir juose esančių lankytinų objektų.

Abiejų maršrutų ekipažai turės atlikti apie dvidešimt įvairių užduočių – surasti užkoduotus objektus, atsakyti į organizatorių klausimus. „Švyturių ralio“ užduotys ir legenda, ekipažams bus įteikta tik prieš startą. 

Atsižvelgiant į tai, kad 2015-ieji paskelbti etnografinių regionų metais, nuvažiuoti kilometrai šį kartą nuves į Veiviržo upės slėnį, Veiviržėnų miestelyje, kur ir finišuos ralio dalyviai. Visų sugrįžusių lauks muzikinė programa, kurią dovanos vietos bendruomenė, karšta sriuba ir skaniausia košė, spalvingos dirbtuvėlės vaikams ir kūrybingiems tėveliams, sportinės rungtys ir žinoma apdovanojimai.

„Tikime, kad trečiasis „Švyturių ralis“ bus dar įdomesnis, azartiškesnis, o svarbiausia - draugiškesnis ar bendruomeniškesnis. Itin daug dėmesio skirsime ekipažų vairavimo kultūrai. Grįžusiems ženkliai anksčiau nei numatomas grįžimo laikas važiuojant saugiu greičiu, bus skiriami baudos taškai. Mūsų tikslas – turiningai praleistas laikas, atradimai ir rudeniškai šilta šventė“, - sako Romandas Žiubrys, VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius.

 „Švyturių ralyje“ dalyvaus ir vos prieš mėnesį į Lietuvą atvykę naujieji „Ford C-MAX“, o dvi laimingos šeimos – nugalėtojos, naujuosius automobilius išbandys patys. Pirmųjų vietų laimėtojams „Ford“ atstovai Klaipėdoje dovanoja savaitgalį su naujuoju „Ford C-MAX“, kuris iš salono bus paimtas su pilnu, o gražintas su tuščiu kuro baku.

Komandoms prizininkėms bus įteikti ir kiti specialūs prizai, o visiems ekipažams atiteks padėkos, atminimo dovanos.

Registracija į renginį tęsiasi! Dalyvio anketą rasite www.jurossvente.lt. Užpildytą anketą išsiųskite adresu svyturiuralis@jurossvente.lt ir laukite patvirtinimo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių