Quantcast

Šventes sutiks geros nuotaikos

Šv. Kalėdas Kauno "Žalgirio" krepšininkai pasitiks geros nuotaikos. Laimėję paskutines prieššventines rungtynes ir sąskaitas papildę premijomis.

Kauniečiai tarp savęs pasidalys 17 tūkst. JAV dolerių. Būtent tokią sumą "Žalgiris" gavo už 5 vietą Vieningosios lygos (VL) "Promo" taurės varžybose.

Mače dėl šios pozicijos Lietuvos čempionai 82:78 pranoko Rimo Girskio vadovaujamą geriausią Ukrainos komandą Mariupolio "Azovmaš".

Vienu metu trečiame kėlinyje "Žalgiris" pirmavo net 19 taškų persvara, tačiau tuomet stabtelėjo, ir varžovai netruko tuo pasinaudoti. "Per šešias dienas tai buvo jau ketvirtos rungtynės. Žinoma, kad pradėjome jausti nuovargį, viską darėme kiek lėčiau, o tai ir atsiliepė rezultatui. Dar gerai, kad šis mačas buvo treniruočių pobūdžio, kitaip būtų dar sunkiau", – po mačo sakė Kauno ekipos kapitonas Paulius Jankūnas.

Šias rungtynes stebėjo vos 100 žiūrovų, o krepšininkų veiduose nebuvo matyti žūtbūtinio ryžto iškovoti pergalę. "Nori nenori, tai yra draugiškas turnyras, be to, rengiamas tada, kai krepšininkai jau įpratę ilsėtis. Todėl esu dėkingas vyrams, kad jie sugebėjo susikaupti ir iškovoti tą penktą vietą, kurios ir siekėme", – pažymėjo kauniečių strategas Gintaras Krapikas.

"Žalgirio" gretose taškus pelnė septyni krepšininkai, o pasižymėti nepavyko jauniausiems komandos nariams Šarūnui Vasiliauskui ir Žygimantui Janavičiui. Beje, jau antras rungtynes iš eilės žaidė visiškai lietuviškas "Žalgiris", nes vienintelis legionierius Lorenas Woodsas išvyko trumpų atostogų į JAV.

"Smagu žaisti su lietuviais, gerai susikalbame, suprantame vienas kitą", – pripažino ir P.Jankūnas.

Į Lietuvą kauniečiai lėktuvu išskris šiandien ryte. Krepšininkai išeis trumpų atostogų, o gruodžio 28–30 d. komanda susirinks į stovyklą Palangoje. Ten planuojamos ir fizinio pasirengimo, ir taktikos treniruotės.

"Metus užbaigėme neblogai, bet reikia neužmigti ant laurų. Po Naujųjų turime ir toliau gerinti žaidimą", – pažymėjo labai solidžiai pastaruoju metu žaidžiantis Dainius Šalenga.

Turnyro finale vakar vakare kovojo Maskvos CSKA ir Maskvos srities "Chimki", dėl trečiosios vietos – Maskvos "Dinamo" ir Kijevo "Kyiv".


Rezultatas

"Žalgiris" – "Azovmaš" 82:78 (21:18, 27:14, 13:12, 21:34). J.Mačiulis ir D.Šalenga – po 20, P.Jankūnas 15 (atkovojo 15 kamuolių), E.Žukauskas 9 (atkovojo 10 kamuolių)/U.Nsonvu 20, S.Serapinas 18, K.El-Aminas 15.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių