Quantcast

Startuoja tinklininkų kovos dėl LTF Didžiosios taurės

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Joniškyje startuoja Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės turnyras.

Į pusfinalį iškart pateko praėjusių metų taurės nugalėtojai Klaipėdos „Amber-Arlangos“ tinklininkai ir finalinių varžybų organizatorė Marijampolės „Sūduvos“ ekipa, o Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“, Kauno „Rio-Starto“ ir Joniškio „Joniškio baldų-Vidrenos“ komandos atrankiniame etape kausis dėl likusių dviejų vietų.

Vienintelė komanda iš I-osios lygos – „Joniškio baldai-Vidrena“ – pasiryžusi mesti iššūkį aukščiausios lygos komandomis ir sieks įgyti kuo daugiau vertingos patirties. Ekipos treneris ir kapitonas Dainius Kučinskas džiaugiasi, kad į Joniškį sugrįžta aukšto lygio tinklinis.

„Didelių užmojų neturime, patys puikiai suprantame, jog tokio profesionalumo lygio dar nepasiekėme, bet viskam yra pradžia. Svarbiausia, kad Joniškio vardo sugrąžinimo į tinklinio žemėlapį projektas, nors ir pamažu, tačiau yra puikiai vykdomas“, – sakė D.Kučinskas.

Atrankiniame etape visos trys komandos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes. Šeštadienį 19.30 val. „Joniškio baldai-Vidrena“ namuose susitiks su Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ ekipa.

„Džiaugiamės, kad prasideda Didžiosios taurės varžybos, nes turėsime daugiau rungtynių. Joniškio komanda tikrai pažįstama, ten žaidžia nemažai šiauliečių. Reikia gerbti visus varžovus, o aikštelėje turėsime įrodyti, kad esame pranašesnė komanda. Manau, kad laukia įdomios rungtynės“, – teigė Šiaulių klubo treneris Modestas Strockis.

Sekmadienį 13 val. Joniškio ekipa namuose priims Kauno „Rio-Starto“ klubą.

Šią savaitę bus pratęstas TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionatas. Penktadienį 20 val. Vilniaus „SM Tauras-VTC“ kausis su Kauno LSU. Šeštadienį Alytaus „Prekyba-Parama“ savo aikštėje susitiks sus LSU, o „Kaunas-VDU“ – su VU. Sekmadienį „Prekyba-Parama“ priims viešnias iš „SM Tauro-VTC“ ekipos, o čempionės „Kauno-VDU“ tinklininkės namie kausis su Gargždų sporto centro klubu.

Savaitgalį taip pat startuoja ir Lietuvos tinklinio čempionato I lyga, kurioje rungtyniauja aštuonios komandos iš septynių miestų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių