Quantcast

Sportinių šokių čempionai atsisveikino valsu

"Jaučiame, kad atėjo metas baigti mūsų kelionę po šokių aikšteles ir nukreipti savo energiją kitiems iššūkiams", – pareiškė vienas tituluočiausių Lietuvos sportinių šokių meistrų Arūnas Bižokas.

Karjera – su rekordu

Buvęs Kauno "Sūkurio" klubo šokėjas, Lietuvos nusipelniusių trenerių Jūratės ir Česlovo Norvaišų auklėtinis A.Bižokas su partnere ruse Jekaterina Demidova nusprendė baigti daugiau nei dvylika metų trukusią sportinių šokių profesionalų karjerą.

Tai jie paskelbė prestižiniame Blakpulo (Anglija) festivalyje, gegužės 25-ąją sušokę paskutinį, tačiau šįkart jau nekonkursinį valsą.

Pernai JAV atstovaujantys A.Bižokas ir J.Demidova laimėjo 81-ąjį Pasaulio šokių tarybos (WDC) profesionalų klasikinių šokių čempionatą Maskvoje (Rusija).

Tai be pertraukos šiose varžybose iškovotų pergalių rekordas.  Devynis kartus (1990–1998 m.) pasaulio profesionalų klasikinių šokių čempionais buvo britai Marcusas ir Karen Hiltonai.

Šoko ir Kaune

"Pradėdami bendrą karjerą nemanėme, kad stebuklai įmanomi. Mūsų kelionės nebūtų be daugybės nuostabių žmonių, padėjusių ir lydėjusių mus visus dvylika metų, tad savo sėkme džiaugiamės ir dalijamės su jais. Nekantriai laukiame naujo ir, tikimės, nė kiek ne mažiau įspūdingo mūsų gyvenimo etapo", – teigė Arūnas ir Jekaterina, iki šiol Blakpulo festivalyje triumfavę aštuonis kartus.

2015-aisiais A.Bižokas ir J.Demidova parodomąją programą atliko Kaune, "Gintarinės poros" konkurse.

Jaukiausiai jaučiamės ten, kur pradėjome mokytis šokių abėcėlės, – tėvynėje.

"Man ir Katiušai labai patiko šokti "Žalgirio" arenoje, atmosfera buvo ypatinga. Mus šiltai sutinka ir JAV ar Japonijoje, Anglijoje ar Singapūre, tačiau jaukiausiai jaučiamės ten, kur pradėjome mokytis šokių abėcėlės, – tėvynėje", – tąkart "Kauno dienai" sakė A.Bižokas.

Jo nuomone, sėkmę ir aukštus rezultatus pirmiausia lemia ne treniruočių krūviai, bet tai, ar liedamas prakaitą per pratybas jauti malonumą, kokių emocijų kelia įprastos užduotys.

"Kas motyvavo mus toliau įrodinėti tai, ką jau buvome ne kartą įrodę? Azartas. Juk kiekvienos varžybos – vis naujas iššūkis, konkurentai tobulėja. Pergalės nedalijamos už ankstesnius pasiekimus. Tai, ką sugebi, kad tikrai esi vertas iškovotų titulų, reikia įrodyti čia ir dabar, ant parketo", – kalbėjo buvęs "Sūkurio" šokėjas.

Prisiminė pirmą laišką

"Nepasakyčiau, kad laimėti pasaulio čempionatą dešimtą kartą iš eilės buvo sunkiau ar lengviau, – teigė J.Demidova. – Mes su Arūnu save vadiname sėkmės vaikais. Per pirmą mūsų pasirodymą vienas pažįstamas palinkėjo: brangieji, sėkmės jums! Tačiau po akimirkos pridūrė: o kam jums sėkmė, jeigu jūsų šokate idealiai?"

Iš Maskvos kilusi J.Demidova prisiminė, kaip 2007-aisiais susipažino su Arūnu.

"Viskas prasidėjo nuo elektroninio laiško, kurį gavau iš Arūno. Jis buvo labai trumpas, ko gero, trumpiausias iš visų laiškų, kuriuos esu kada nors gavusi. Jis manęs paklausė: ar tau būtų įdomu? Arūnas turėjo galvoje – šokti kartu. Atsakiau taip pat lakoniškai: taip, kodėl gi ne?" – papasakojo šokėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių