Quantcast

Sportiniai šokiai: paskelbtos 2021 m. Lietuvos ir pasaulio čempionatų datos

  • Teksto dydis:

Po kruopščių svarstymų Lietuvos sportinių šokių federacija (LSŠF) ir Tarptautinė sportinių šokių federacija (WDSF) apsisprendė, kada bus surengti 2021-ųjų metų čempionatai.

Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatas bei pirmenybės vyks Šiauliuose birželio 5 – 7 dienomis, o dešimties šokių disciplinos čempionatas – Alytuje birželio 26 d.

„Sezonas bus ilgesnis – paprastai birželio pradžioje jį pabaigdavome; tačiau tikime, kad LSŠF gerai suplanavo ir čempionatas įvyks – kaip, nors ir kelis kartus perkeltas, įvyko praėjusių metų čempionatas. Sportininkams – ir suaugusiems, ir jaunesniems – labai svarbu varžytis dėl Lietuvos čempionų vardo. Turbūt paradoksalu, bet 2020 m. mūsų čempionate dalyvavo didesnis skaičius šokėjų nei 2019 m. Gaila tik, kad beveik nebuvo žiūrovų; gal birželio mėnesį jau bus galima juos pakviesti į areną?“ – svarstė pasaulio ir Europos bei daugkartinė mūsų šalies čempionė Ieva Sodeikienė.

Birželio pradžioje kartu su standartinių ir Lotynų Amerikos šokių varžybomis turėtų įvykti ir Lietuvos breiko čempionatas. Visuose šiuose turnyruose mūsų šalies šokėjai varžysis dėl teisės atstovauti Lietuvai pasaulio ir Europos čempionatuose.

WDSF taip pat jau paskelbė tarptautinių renginių datas, kurias turėtų pasižymėti ne tik sportininkai, bet ir mūsų šalies sirgaliai. Suaugusiųjų standartinių šokių pasaulio čempionatas turėtų įvykti lapkričio 27 d. Čekijos Brno mieste, suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių pasaulio čempionatas – gruodžio 4 d. Pforcheimo mieste Vokietijoje, suaugusiųjų dešimties šokių pasaulio čempionatas – lapkričio 19 d. Austrijos sostinėje Vienoje. Europos čempionato datos kol kas nepaskelbtos. Tik breiko šokėjai jau žino, kad dėl Europos čempionato apdovanojimų bus varžomasi Rusijoje, o dėl pasaulio geriausiųjų vardo – Kinijoje, tačiau laikas šioms varžyboms dar tikslinamas.

Ar galėtų daugiau sportinių šokių turnyrų įvykti anksčiau, kad iki svarbių startų sportininkai dar spėtų sudalyvauti varžybose ir prisiminti jų skonį? WDSF viceprezidentas sportui Nenadas Jeftičius interviu metu svarstė, kad galbūt pirmosios tarptautinės varžybos galėtų būti surengtos balandžio pabaigoje arba gegužės mėnesį. LSŠF taip pat į tvarkaraštį yra įtraukusi tradiciškai gegužės mėnesio pradžioje Kaune vykstančias tarptautines varžybas „Gintarinė pora“. Tačiau tiek WDSF, tiek LSŠF atstovai pabrėžia, kad pirmiausiai bus įsitikinama, ar varžybas surengti saugu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių