Quantcast

Sportas

Sukūrė svetainę

Du labiausiai Pasaulio futbolo čempionate išgarsėję teisėjai rusas Valentinas Ivanovas ir anglas Grehamas Polas čempionate Vokietijoje daugiau neteisėjaus.

Iš 21 teisėjo, kurie teisėjavo 56 rungtynėms, liko tik 12, likusieji dėl prasčiau atlikto darbo vyksta namo.

G.Polas pasižymėjo per Kroatijos ir Australijos rungtynes. Per jas teisėjas parodė tris geltonas korteles Kroatijos gynėjui J. Šimuničiui.

V.Ivanovas pagarsėjo per rungtynes tarp Portugalijos ir Olandijos, kai buvo parodytas rekordinis geltonų ir raudonų kortelių skaičius - 20.

Beje, nepatenkinti Rusijos teisėjo darbu olandai V.Ivanovui sukūrė interneto svetainę (www.valentinivanov.com), reikalaudami pašalinti nuo bet kokių tarptautinių rungtynių teisėjavimo.

Kinės žiūri futbolą

Anot „Soccer Investor“ atliktos apklausos, daugiau negu 80 proc. moterų Kinijoje stebi pasaulio čempionato rungtynes.

„Yra daug moterų, kurioms įdomus futbolas, - pareiškė kompanijos atstovas. – Iš tikrųjų vos 15 proc. šalies moterų nesidomėjo futbolu“.

Kaip žinoma, Kinijos rinktinė nepateko į finalinį etapą, tačiau net 30 proc. dailiosios lyties atstovių labai susidomėjusios stebi televizijos transliacijas iš Vokietijos. Tarp vyrų šis rodiklis siekia 65 proc. Labiausiai Kinijos moterys palaiko Brazilijos komandą (30 proc.), antroje vietoje – Anglija (18 proc.).

Nėra ko kartoti

FIFA prezidentas Zepas Blateris pareiškė, jog jis nepritaria vaizdo kartojimui per ginčytinas situacijas. „Lieku vaizdo kartojimų priešininkas, - pareiškė Z.Blateris. – Stabdyti rungtynes, kad peržiūrėti ginčytiną epizodą? Nemanau, kad tai gera idėja. Be to, tai vargu ar padidins žaidimo patrauklumą“.

Kita vertus, FIFA prezidentas palaikė kamuolio su mikroschema, nustatančia, ar kamuolys kirto vartų liniją, ar ne, idėją. „Ši technika jau buvo bandyta per jaunimo pasaulio čempionatą, tačiau dar nėra parengta 100 procentų. Tikiuosi, ja galima bus naudotis jau šį rudenį“.

Futbolas per Lietuvos TV

Šiandien

13.45 val. (kartojama):

Brazilija - Prancūzija

Rytoj

11.20 val. (kartojama):

Vokietija - Argentina

13.10 val. (kartojama):

Italija - Ukraina

18 val. (tiesiogiai):

Anglija - Portugalija

22 val. (tiesiogiai):

Brazilija - Prancūzija



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių