Quantcast

Šokėjai E. Sodeika ir I. Žukauskaitė – Europos čempionai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Latvijos mieste Salaspilyje vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) suaugusiųjų standartinių šokių grupės Europos čempionatas, kuriame triumfavo Lietuvos atstovai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas“).

Naujieji Europos čempionai finale surinko 196,084 balo ir įveikė pagrindinius konkurentus Francesco Galuppo ir Deborą Pacini iš Italijos, įvertintus 189,833 balo.

Kita Lietuvos šokėjų pora Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa“ - Kauno „Editos Daniūtės šokių studija“) surinko 186.957 balo ir finale užėmė ketvirtą vietą, nusileidę bronzos medalius laimėjusiems rusams Jevgenijui Mošeninui ir Danai Spicynai, gavusiems 188,544 balo.

Finale taip pat šoko poros iš Rusijos ir Estijos. Varžybose dalyvavo 62 poros.

E. Sodeika ir I. Žukauskatė praėjusiais laimėjo pasaulio ir Europos čempionatų sidabro medalius. Šokėjus treniruoja Kauno sportinių šokių klubo „Kaspinas“ treneriai Giedrius Januškečius ir Daiva Dackevičienė.

Ši pergalė Europos čempionate jiems labai svarbi ir reikšminga prieš lapkritį Vilniuje vyksiantį pasaulio čempionatą.

V. Lacitis ir V. Golodneva yra laimėję Europos čempionato bronzos medalius bei tapę pasaulio čempionato finalininkais. Šokėjų porą treniruoja Vilniaus „Dileksos“ treneris Juozas Aleksandravičius ir Kauno „Editos Daniūtės šokių studijos“ trenerė Edita Daniūtė.

Tuo pat metu Salaspilyje vyko ir WDSF suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupės Europos taurės varžybos, kuriose mūsų šalies atstovai Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus „Ratuto“) užėmė ketvirtą vietą, gavę 166,850 balo.

Varžybų nugalėtojais tapo Estijos atstovai Konstantinas Gorodilovas ir Dominika Bergmannova, įvertinti 179,300 balo, sidabro medalius laimėjo rusai Maksimas Jelfimovas ir Jevgenija Čurikova, surinkę 173,450 balo, o trečią vietą užėmė Vito Coppola ir Oona Oinas iš Italijos, gavę 173,400 balo.

Finale taip pat šoko poros iš Vokietijos ir Latvijos. Grupėje varžėsi 24 poros.

J. Venckų ir M. Klupšaitę treniruoja Vilniaus sportinių šokių klubo „Ratuto“ treneriai Virginijus ir Aušrelė Visockai bei Eglė Visockaitė-Damaševičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių