Quantcast

S.Krupeckaitė tikisi derlingo sezono

Pasaulio dviračių treko čempionė ir planetos rekordininkė Simona Krupeckaitė tikisi sėkmės ir naująjį sezoną.

Pasitiki savo jėgomis

Šiemet kovo mėnesį Pruškove (Lenkija) pasaulio dviračių treko čempionate S.Krupeckaitė 500 m atskiro starto rungtyje iškovojo aukso medalį ir pagerino pasaulio rekordą.

Lietuvė finale distanciją įveikė per 33,296 sek. ir puse sekundės aplenkė australę Anną Maeres bei britę Victorią Pendleton.

Su šiomis varžovėmis, taip pat ir olande Willy Kanis, S.Krupeckaitė tikisi susitikti ir kitąmet Danijoje vyksiančiose planetos pirmenybėse. "Tai bus svarbiausias mano naujojo sezono startas. Nesvarbu, kokios stiprios bus konkurentės, jaučiuosi pasirengusi kovai dėl medalių", – sakė dviratininkė.

Sportininkė viliasi, kad ją lydės sėkmė. "Labai pasitikiu savo jėgomis, be to, profesionalių trenerių, tarp kurių yra ir mano vyras Dmitrijus Leopoldas, dėka varžyboms rengiamės sklandžiai, dėliojame būsimųjų startų taktiką", – kalbėjo pasaulio čempionė.

Artimiausias startas – spalį

Šiuo metu S.Krupeckaitė treniruojasi Panevėžyje su treneriu Antanu Jakimavičiumi.

"Simona – kukli, tačiau labai tvirto charakterio, visuomet nusitaikiusi į aukščiausius tikslus. Kai ją sutikau prieš dešimt metų Panevėžyje, iškart pastebėjau jos ryžtą ir norą sporte siekti geriausių rezultatų. Kol kas Simonai tai pavyksta", – džiaugėsi Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro direktorius Bronislovas Pliavga.

Artimiausios S.Krupeckaitės varžybos – spalio 17-ąją Gente (Belgija) prasidėsiantis Europos čempionatas Belgijoje. Be to, šiemet dviratininkė startuos pasaulio taurės etapuose Mančesteryje (Anglija) ir Kalyje (Kolumbija).

Kalio ir Mančesterio trekai Simonai gerai pažįstami: 2002 m. Kolumbijos mieste įvykusiose pasaulio taurės varžybose ji užėmė 10-ąją vietą, o 2008-aisiais Anglijoje iškovojo du pasaulio čempionato sidabro medalius.

Vairuos ne tik dviratį

Dviratininkei naują sezoną padės ir UAB "Autobrava" – įgaliota "Fiat" ir "Alfa Romeo" atstovė Lietuvoje.

Bendrovės vadovas Jonas Bacevičius profesionaliai sportininkei įteikė raktelius nuo itališko "Alfa Romeo 159 Sportwagon" automobilio, ant kurio puikuojasi užrašai su dviratininkės vardu ir pavarde.

"Populiariausia sporto šaka Lietuvoje – krepšinis, tačiau mes nusprendėme nepamiršti kitų mūsų šaliai nusipelniusių sportininkų, todėl didžiuojamės, kad galime padėti dviračių treko pasaulio rekordininkei", – teigė J.Bacevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Įdomiai čia 'Autobrava' sugalvojo pasireklamuot.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių