Quantcast

Skambutis iš Vilniaus nebuvo netikėtas

Antanas Sireika papildė "Lietuvos ryte" neužsibuvusių trenerių sąrašą. Jis iš komandos pasitraukė praėjus parai po nesėkmingai pasibaigusių rungtynių su "Žalgiriu". Jį keičia Rimas Kurtinaitis.

Šiandien Europos taurės rungtynėse Ukrainoje su Mariupolio "Azovmaš" komandai vadovaus A.Sireikos asistentu buvęs Robertas Kuncaitis.

"Sprendimo priežastys – asmeninės. Gal mane žmona pagaliau nori susigrąžinti į namus Šiauliuose. Kol kas darbo neieškosiu, gyvenime reikia pauzės", – A.Sireikos žodžius citavo Vilniaus komandą remiantis dienraštis, o klubo interneto svetainėje buvo rašoma, kad treneris neįvardijo konkrečių pasitraukimo priežasčių.

Šeštadienio vakarą, po rungtynių su "Žalgiriu", nebuvo jokių užuominų, kad A.Sireika galvoja apie pasitraukimą. Ar iš tiesų jis pasitraukė savo noru, ar klubo vadovų valia dėl dviejų svarbių pralaimėjimų per penkias dienas? A.Sireikos paaiškinimo vakar išgirsti nepavyko – jis neatsiliepė telefonu.

Tuo tarpu 48-erių R.Kurtinaitis, vakar dar buvęs Lenkijoje, jau rengėsi kelionei į Lietuvą. "Lietuvos ryto" klubo vadovai jam pasiūlė komandos vyriausiojo trenerio pareigas.

– Ar džiaugiatės sulaukęs Vilniaus klubo pasiūlymo? – dienraštis pasiteiravo R.Kurtinaičio.

– Džiaugiuosi, nors jis ir nebuvo man netikėtas. Gegužę jau buvau kviečiamas dirbti į "Lietuvos rytą", tačiau tuomet atsisakiau, nes turėjau įsipareigojimų Lenkijos klubui. Gal ir galėjau kontraktą su Vroclavo komanda nutraukti ar išpirkti, bet norėjau likti korektiškas. O išėjo taip, kad netrukus klubas bankrutavo... Galbūt kokios nors aukštesnės jėgos lėmė, kad antrą kartą gavau "Lietuvos ryto" pasiūlymą, ir jo atsisakyti būtų neprotinga.

– Ar esate matęs šį sezoną žaidžiančią "Lietuvos ryto" komandą?

– Keletą rungtynių mačiau, kol buvau Lietuvoje. Stebėjau, kaip mačo pabaigoje pralaimėjo Rygos ASK ekipai. Patiko vilniečių rungtynės su Vilerbano ASVEL – jie žaidė labai gražiai, lengvai, greitai. Negalėčiau dabar pasakyti, kas komandoje gerai ar blogai, nes nesu toks geras specialistas, kaip trys milijonai Lietuvos gyventojų, kurie stebėdami rungtynes per televizorių iškart padaro reikiamas išvadas. Kai kuriuos žaidėjus pažįstu, žinau jų galimybes, bet reikės pirmiausia pasikalbėti su komandos treneriais Robertu Kuncaičiu ir Arvydu Gronskiu, kaip jie mato komandą. Akivaizdu, kad reikia gerinti gynybą, nes žinau, koks A.Sireikos stilius, – jis labiau akcentuoja puolimą. Aišku, kiekvienas treneris turi savo požiūrį, bet aš labiau akcentuoju ir gynybą. Vis dėlto vilniečių žaidimo lengvumas, greitis man patinka.

– Daug metų žaidėte auksinių laikų "Žalgiryje". Dabar tapsite bene svarbiausiu Kauno komandos varžovu. Ar dėl to nejausite psichologinės įtampos?

– Esu kaunietis, esu atsisakęs žaisti "Statyboje", kai grįžau iš Rygos ASK ir CSKA. Ir mano širdis yra "Žalgiryje". Bet gyvenimas keičiasi. Nenorėčiau niekam priekaištauti, bet ilgai laukiau pasiūlymo iš Lietuvos ir "Žalgirio". Nesulaukiau, o ilgiau laukti nebegaliu. Džiaugiuosi, kad grįžtu į Lietuvą ir gerą komandą, kuri žaidžia tarptautinėse varžybose. Man patinka Vilniaus klubo agresyvi politika – jis turi didelių siekių. Mane tai traukia kaip musę į šviesą. Manęs klausia, ar nebijau, kad greitai pakeis? Jei netiksiu, tai pakeis, – tai yra trenerio darbo dalis. Anksčiau keisdavo legionierius, o dabar dėl prastų rezultatų keičia trenerius. Todėl nebus didelis siurprizas, jeigu taip ir man nutiktų.

– Ar su klubo vadovais nekalbėjote apie jūsų darbą Lietuvos rinktinėje?

– Dar nesuderinta daugelis detalių, nes yra priimtas, taip sakant, tik politinis sprendimas dėl mano darbo "Lietuvos ryte". Trečiadienį būsiu Vilniuje ir tada, manau, aptarsime ir darbą rinktinėje, ir mano atlyginimą bei su komandos žaidėjais susijusius dalykus.

– Ar su Antanu Sireika po permainų nekalbėjote?

– Ne, nekalbėjau, bet norėčiau tai padaryti. Tik nežinau, ar pavyks, nes daugelis trenerių į tą, kuris atėjo jo pakeisti, žiūri kaip į priešą. Nežinau, kokia bus Sireikos pozicija, nes mes ir šiaip nedaug bendravome, tik pasisveikindavome.

– O kodėl jis turėtų nepalankiai į jus žiūrėti, jeigu, kaip teigiama, pats pasitraukė iš pareigų?

– Aš į šituos dalykus nesikišu. Esu buvęs atleistas, pats atsistatydinęs ir žinau, kad pati situacija nėra maloni, ar tu buvai atleistas, ar pats pasitraukei. Todėl dabar skambinti jam gal būtų neetiška. Bet Antano Sireikos nuomonę norėčiau sužinoti, nes daugelis dalykų, ką jis daro, man yra įdomūs. Jis sugeba iš kiekvieno žaidėjo ištraukti stipriausias individualias savybes. Jau senai galvojau apie tai su juo pasikalbėti.

– Kada perimsite "Lietuvos rytą" vairą?

– Kol kas nežinau. Manau, savaitgalį Baltijos lygos rungtynėse, kaip ir šįvakar Europos taurės rungtynėse Mariupolyje, komandai dar vadovaus Robertas Kuncaitis. Aš norėčiau tas rungtynes dar pažiūrėti iš šalies, netgi iš tribūnos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zippux

zippux portretas
"Pradažna škūra", dėl pinigų, turbūt ir tėvus savo išduotų.......

dnike

dnike portretas
lindo vainauskams i subine, su savo interviu, kol sulindo. stai ir turi darba... juk dabar krize:):):)

Domantas

Domantas portretas
Kurti, pasielgei lengvabūdiškai. Juk ir iš interviu matosi, kad žinai, jog netrukus ir patį išspirs, kaip musę iš barščių. Bet matosi, kad vaikiškumas nugalėjo. O gal... Kas gal? Linkiu truktelėti iki sezono pabaigos... Bet netikiu tuo...
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių