Quantcast

Sidabrinis debiutas įpareigoja kilti aukščiau

"Rezultatas galėjo būti ir gražesnis, bet kaip pirmą sezoną pasiekta išties nemažai", – teigė Petras Nausėda. Jo vadovaujamo "Kaunas Hockey" klubo ledo ritulininkai iškovojo Lietuvos čempionato sidabro medalius.

24-asis auksas

Kauniečiai mačą dėl aukso medalių 0:3 pralaimėjo labiau patyrusiai ir susižaidusiai Elektrėnų "Energijai".

Pirmą dvikovą elektrėniškiai laimėjo 10:1, antrą – 3:2, trečią – 7:0. Lietuvos čempione "Energija" tapo jau 24-ą kartą.

"Finalą vertinčiau dviprasmiškai. Viena vertus, rezultatas – lyg į vienus vartus. Kita vertus, tikrai priešinomės, kova vyko. Tai pripažino ir mūsų varžovai. Tad iš esmės nesame nusivylę", – "Kauno dienai" kalbėjo P.Nausėda.

Pasak "Kaunas Hockey" vadovo, kuris kovėsi ir ant ledo, per pirmas finalo rungtynes kauniečiai negalėjo remtis net keturiais pagrindiniais žaidėjais. Per antrą dvikovą pavyko aršiai pasipriešinti tituluotiems varžovams, o per trečią jau pristigo ir jėgų, ir meistriškumo.

Įkando sykį

Lietuvos ledo ritulio lygos reguliarų sezoną "Energija" užbaigė pirmoje vietoje, "Kaunas Hockey" finišavo antras.

Pusfinalyje "Energija" 2:0 (7:2 ir 8:4) įveikė Vilniaus "Geležinį vilką", o kauniečiai 2:1 (0:2, 4:3 ir 3:2) palaužė Vilniaus "Hockey Punks" klubą.

"Energija" ir "Kaunas Hockey" per reguliarųjį sezoną buvo susitikę keturis kartus: tris sykius laimėjo Elektrėnų ledo ritulininkai (8:1, 6:2 ir 2:1), kartą – "Kaunas Hockey" (5:4). Pastarasis rezultatas buvo įvertintas kaip didžiulė sensacija.

"Energija" yra "Energija". Pusė sudėties – rinktinės žaidėjai, jų patirtis – nepalyginti solidesnė nei mūsų. Taigi ir elektrėniškių pergalė – visiškai pelnyta", – dėstė P.Nausėda.

Planai – ambicingi

Tik pernai susikūrusio "Kaunas Hockey" klubo žaidėjai prieš sezoną net nedrįso garsiai svarstyti apie finalą.

"Mes – debiutantai, iš pradžių sau net aukštų tikslų nekėlėme. Vėliau apetitas išaugo, sukilo ir sportinės ambicijos. Vadinasi, mes, kaip komanda, užaugome", – džiaugėsi P.Nausėda.

Pasak "Kaunas Hockey" vadovo, jis metų pasiekimus vertina ne vien sportiniu požiūriu. Todėl už aikštės ribų per debiutinį sezoną nuveikta išties nemažai.

"Kaune rimtai susidomėta ledo rituliu, klubas pritraukė nemažai sirgalių. Mieste planuojama statyti naują ledo areną. Tai geriausias įvertinimas ir paskata dirbti toliau", – sakė P.Nausėda.

Jevgenijaus Čugajaus ir Ramūno Urbelio treniruojamai "Kaunas Hockey" ekipai šiemet atstovavo nemažai legionierių iš Rusijos, Švedijos ir kitų šalių. Anot P.Nausėdos, atsipūtę po kovų Kauno klubo vadovai pradės rengtis ateinančiam sezonui.

"Šiemet patekome į finalą, tad kartelės žemiau negalėsime nuleisti. Teks stiprėti ir galvoti apie naujus tikslus", – pažadėjo P.Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių