Quantcast

Šeštadienio sprinto lenktynių žvaigždė – „BMW 325“ serija

  • Teksto dydis:

„Henkell Grand Prix“ šeštadienis buvo ypatingas ne tik išskirtinėmis „BEC 6H“ kovomis, bet ir „BMW 325 Cup“ dalyvių gausa. Žinoma, kur gausu dalyvių – ten karštis ir nepakartojami pasistumdymai trasoje dėl pergalės. Šiame „BMW 325 Cup“ etape pergalės siekė net 38 dalyviai iš visų Baltijos šalių, kurios metinėje sezono suvestinėje taškus renka ne tik absoliučioje, bet ir nacionalinėse klasifikacijose.

„BMW 325 Cup“ – 38 dalyvių kovos dėl pergalės

Tendencija, kad kvalifikacijos metu užsitikrinęs pole poziciją sportininkas laimi ir lenktynes pasitvirtino ir šį kartą. Ilgos rikiuotės pradžioje startavęs Robertas Kupčikas, kvalifikacinių važiavimų metu pademonstravęs 1 min. 30,485 s. laiką, laimėjo ne tik pirmąjį, bet ir antrąjį važiavimus. Iškart už jo startavo Edvinas Žadeikis, vos keliomis tūkstantosiomis sekundės dalimis atsilikęs nuo Roberto. Trečioji vieta starto rikiuotėje priklausė latviui Valters Zviedris.

Pirmosios lenktynės nepraėjo ne tik be karštų kovų, bet ir be incidentų ir, tuo pačiu, baudų, paveikusių dalyvių rezultatus. Dėl sportinių incidentų ir pasistumdymų trasoje pirmųjų lenktynių metu buvo nubausti Gints Dzenis (10 sekundžių bauda), Ramūnas Čapkauskas (5 sekundžių bauda po incidento su Artjoms Koclamazasvili), Mantas Jasiulevičius (5 sekundžių bauda po kontakto su Krisjanis Oskerko automobiliu). Ganėtinai puikų lenktynių tempą demonstravo Toms Berzins, tačiau jis gavo 10 sekundžių baudą už lenkimą geltonų vėliavų zonoje. Galiausiai, dėl visų kovų iš pirmųjų lenktynių turėjo pasitraukti net šeši dalyviai, tarp kurių ir lietuvis Jurgis Adomavičius. Pirmoji trijulė pirmo važiavimo metu identiškai atitiko startinių pozicijų rikiuotę.

 

 

Antrojo važiavimo metu, kovos buvo dar intensyvesnės: neatlaikę karščio ir įtampos sportininkai gavo baudų net ir už neteisingą starto procedūrą: Renars Proskurins ir T. Berzins skirta 20 sekundžių bauda. Na, o už ganėtinai stiprų incidentą antrame posūkyje iškart už starto tiesiosios, R. Proskurins rezultatas buvo anuliuotas. Įspėjimą už trasoje sukeltą avariją gavo ir Martins Lapins, na o Kristo Krinpus už avarinių situacijų sukėlimą gavo 20 sekundžių baudą: už tą patį buvo nubaustas ir dar vienas Latvijos sportininkas Edgars Bundzis. Po patirtų incidentų ir visų avarijų trasoje, lenktynėse klasifikavosi vos 29 automobiliai, lyderio poziciją išsaugojo Robertas Kupčikas, antroji vieta teko Valters Zviedris, o trečioji – E. Žadeikiui. Susumavus abiejų važiavimų rezultatus, užtikrintai etapo lyderiu tapo R. Kupčikas, už savęs palikęs jaunuolį iš Latvijos V. Zviedris ir trečią vietą išsaugojusį E. Žadeikį.

„BTC1“, „BTC2“, „BTC3“ ir „V1600“ kovos

Be kvapą gniaužiančių „BMW 325 Cup“ serijos kovų ir 6 valandų trukmės lenktynių, šeštadienį „Audruring“ trasoje grūmėsi ir kiek įvairesnė technika „BTC1“, „BTC2“, „BTC3“ ir „V1600“ klasėse bei „Formula Historic“ klasifikacijoje.

Pirmojo važiavimo metu, „BTC1“ klasėje pirmąją vietą iškovojo Aurimas Kučinskas, už savęs palikdamas ratu atsilikusį Lauryną Simonavičių. Šis sportininkas savaitgalio lenktynių metu kovojo su technikos kaprizais. Trečioje vietoje liko Emilija Ulvydaitė. Antrojo važiavimo geriausiųjų trejete Emiliją pakeitė Erko Puusaag. Susumavus abiejų važiavimų rezultatus, trečiąją vietą išsaugojo lietuvė E. Ulvydaitė su „Mitsubishi Colt“, antroje vietoje liko L. Simonavičius su „Honda Civic“, o pirmoje – tokia pačia technika ginkluotas A. Kučinskas.

„BTC2“ klasifikacijoje, lyderio pozicija keitėsi abiejų važiavimu metu. Galiausiai, antrąją vietą iškovojo latvis Atis Veismanis su „Honda Civic“, antroje vietoje už savęs palikdamas Estijos sportininką Simo Lind, kovojantį tokia pačia technika.

„BTC3“ įskaita – išskirtinai lietuviška. Čia dėl podiumo ir svarbių sezono taškų Baltijos šalių bei Lietuvos čempionatuose kovojo šeši lenktynininkai. Pole poziciją kvalifikacijos metu užsitikrinęs Julius Kiršis su „BMW E46“ abiejų važiavimų metu (ir bendrai etape) užėmė trečiąją vietą, antrąją vietą iškovojo Izidorius Paukštys, lenktyniaujantis tokiu pačiu modeliu, o jiems iš nagų pergalę išplėšė puikiai pasirodęs Aurimas Mištautas.

„V1600“ klasėje, vienvaldžiu etapo lyderiu tapo Latvijos sportininkas Karlis Ozolins, lenktyniaujantis išskirtiniu „Suzuki Swift“ automobiliu.

Tuo tarpu, kovas dėl pergalės pradėję „Formula Historic“ dalyviai, lyderius ir nugalėtojus išsiaiškino tik sekmadienį.

Kaip ir ištvermės lenktynių dalyvių, kitas etapas dalyvių lauks šioje pačioje trasoje rugpjūčio 21-22 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių