Quantcast

Seserys Riliškytės – augančios stalo teniso žvaigždės: siekia patekti į olimpiadą

  • Teksto dydis:

Augančios stalo teniso žvaigždės seserys Kornelija ir Emilija Riliškytės tikina, kad jų išvaizda slepia visiškai priešingus charakterius. Jaunimo čempionatuose iškovoti medaliai ir aukščiausios vietos motyvuoja atletes to siekti ir suaugusiųjų varžybose, praneša LNK.

Vilniuje stalo teniso treniruotėje pluša dvi it du vandens lašai panašios merginos. Žaidžiančios seserys Riliškytės tikino, kad iš tikrųjų yra labai skirtingos ne tik būdu, bet ir išvaizda.

„Mūsų visiškai skirtingi stiliai. Aš toliau nuo stalo žaidžiu, sesė arčiau stalo žaidžia“, – sakė Kornelija Riliškytė.

„Sesė greitesnė, aš lėtesnė. Greičiau prieina prie kamuolio, aš žymiai lėčiau tą darau“, – teigė Emilija Riliškytė.

Paskutinius metus mokykloje pasitinkančios seserys tikino, kad mokslus derinti su sportine karjera nėra lengva, tačiau viską atperka sėkmingi pasirodymai įvairiose varžybose. O svarbiausias tikslas – patekimas į olimpiadą.

Lietuvos čempionatuose medalius ir kartu, ir žaisdamos viena prieš kitą iškovojusios seserys sėkmingai pasirodo ir tarptautiniuose turnyruose. Tiesa, Kornelija gali pasigirti didesne apdovanojimų gausa. Ji netgi yra laimėjusi pasaulio jaunučių čempionato bronzą.

„Būna, kad susipykstam. Jau seniai taip buvo, bet buvo“, – sakė Kornelija.

Merginas treniruojanti praeityje žinoma stalo teniso meistrė, daugkartinė šalies čempionė, Europos čempionatų prizininkė Jolanta Prūsienė teigė, kad per dvylika treniravimo metų akivaizdžiai išryškėjo seserų skirtumai.

„Pirmus metus buvo sudėtinga, o paskui, kada su žmogumi gyveni kiekvieną dieną... Jos turi savotišką braižą. Viena kažką vienaip daro, kita kitaip daro. Jų veido bruožai yra skirtingi, vienos veidas pailgesnis, kitos – apvalesnis. Skirtumų yra iš tikrųjų labai daug“, – kalbėjo J. Prūsienė.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių