Quantcast

Seserys R. ir G. Grudzinskaitės triumfavo paplūdimio tinklinio turnyre Estijoje

  • Teksto dydis:

Tartu (Estija) vykusiame Estijos paplūdimio tinklinio „Grand Prix“ serijos turnyre „Jazz Pesulad Cup“ triumfavo lietuvės Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės.

Seserys iš Lietuvos C grupėje laimėjo abu susitikimus ir iškart pateko į ketvirtfinalį. Jame mūsiškės be didesnio vargo 2-0 (21:9, 21:12) nugalėjo estes Gerli Gull ir Liisel Nelis. Kitame ketvirtfinalyje įvyko Lietuvos komandų tarpusavio akistata. Lilija Frelik ir Vlada Oganauskienė 2-0 (22:20, 21:18) pranoko Danielę Kvedaraitę bei Ievą Vasiliauskaitę.

Pusfinalyje seserys G. ir R. Grudzinskaitės 2-0 (23:21, 21:17) įveikė estes Juudit Kure-Pohhomov ir Renatę Pikk. Tuo tarpu L. Frelik su V. Oganauskiene 0-2 (13:21, 19:21) neatsilaikė prieš dar vieną Estijos porą Heleenę Hollas ir Liisą Soomets.

Už tautietes savotiškai atkeršijo Gerda ir Rugilė Grudzinskaitė. Jos finale 2-0 (21:17, 21:19) įveikė H. Hollas ir L. Soomets ir iškovojo pirmą tokio lygio pergalę žaidžiant kartu poroje šiais metais.

R. Grudzinskaitė buvo pripažinta geriausia turnyro žaidėja.

„Galiu drąsiai teigti, kad tai kol kas įsimintiniausios ir emociškai stipriausios varžybos, kuriose dalyvavau šią vasarą. Man tai yra neįkainojama patirtis, nes neturiu pastovios partnerės. Dėl to žaidimas su sese Gerda man tapo geriausia proga išbandyti savo jėgas su stipriomis komandomis“, – džiaugėsi R. Grudzinskaitė.

Būtent geras tarpusavio ryšys ir lėmė sėkmingą žaidimą, nepaisant to, kad šią vasarą seserys dažniausiai žaidžia su kitomis partnerėmis. Įdomu tai, kad prieš tai vykusiame „Grand Prix“ serijos turnyre Estijoje G. Grudzinskaitė žaidė su Ieva Dumbauskaite ir užėmė antrąją vietą. Finale buvo pralaimėta toks pačioms estėms H. Hollas ir L. Soomets.

„Aš manau, kad mūsų pergalę lėmė didelis užsispyrimas, kovojimas iki pat galo, begalinis noras laimėti ir viena kitos palaikymas. Ne tik gyvenime, bet ir aikštėje 100 proc. pasitikiu Gerda ir žinau, kad ji visada padės, imsis iniciatyvos bei lemiamu momentu išves mus į priekį. Žaidžiant kartu, esame labiau atsipalaidavusios, užtenka pažvelgti vienai į kitą ir žinai, kas vyksta sesės galvoje“, – šypsojosi R. Grudzinskaitė.

Sportininkė prisiminė, kad įsimintiniausias turnyro momentas buvo pusfinalyje, kuomet lietuvės pirmajame sete atsiliko 14:20, bet sugebėjo laimėti setą 23:21. R. Grudzinskaitei netikėtas buvo geriausios žaidėjos prizas.

„Be abejo, MVP įvertinimas nustebino, bet tuo pačiu ir labai nudžiugino, nes nuoširdžiai nesitikėjau gauti tokio prizo. Tačiau tai dar viena puiki papildoma motyvacija labiau pasitikėti savo jėgomis ir atiduodant visas savo jėgas siekti užsibrėžtų tikslų“, – pabrėžė tinklininkė.

Kitai Lietuvos porai ant podiumo užlipti nepavyko. Mažajame finale L. Frelik ir V. Oganauskienė 0-2 (18:21, 17:21) pralaimėjo J. Kure-Pohhomov ir R. Pikk.

Vyrų turnyre triumfavo latviai Martinas Plavinšas ir Edgaras Točas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių