Quantcast

Sėkmingas plaukikų startas: Mančesteryje sieks paralimpinių kelialapių

  • Teksto dydis:

Lietuvos paralimpinės plaukimo rinktinės sportininkai Edgaras Matakas ir Gabrielė Čepavičiūtė sėkmingai startavo tarptautinėse „Citi Para Swimming World Series“ šešto etapo varžybose Berlyne.

Ramūno Leono treniruojamas E. Matakas buvo greičiausias tarp S11 neįgalumo klasės plaukikų – laimėjo 50 m laisvu stiliumi ir 50 m krūtine finalus.

Tokijo paralimpinių žaidynių prizininkas 50 m laisvu stiliumi įveikė per 26,47 sek. Lietuvis aplenkė vieną pagrindinių savo varžovų – olandą Rogierą Dorsmaną (26,55 sek.).

„Su treneriu džiaugiamės šiuo pasirodymu. Mano rezultatas dar nespūdingas, bet džiugina tai, kad pavyksta po truputį greitėti. Esu patenkintas, kad man pavyko nugalėti R. Dorsmaną, bet kas yra kas – pamatysime pasaulio čempionate“, – sakė E. Matakas.

50 m krūtine Edgaras nuplaukė per 33,01 sek., o 100 m krūtine užfiksavo naują asmeninį ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių rekordą – 1 min. 15,19 sek.

E. Matakas pernai pasaulio čempionate Portugalijoje iškovojo sidabro ir bronzos medalius.

 

Bendroje visų neįgalumo klasių plaukikų įskaitoje E. Matakas buvo trečias (50 m laisvu stiliumi) ir septintas (50 m krūtine).

G. Čepavičiūtė (trenerė Rasa Mažutaitienė) 100 m nugara įveikė per 1 min. 36,97 sek. (antras rezultatas tarp S6 klasės plaukikių) ir įvykdė pasaulio čempionato normatyvą.

E. Matakas ir G. Čepavičiūtė atstovaus Lietuvai liepos 31–rugpjūčio 6 d. Mančesteryje vyksiančiame pasaulio žmonių su negalia plaukimo čempionate. Jame bus kovojama ir dėl kelialapių į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes.

Pernai pasaulio čempionate Portugalijoje E. Matakas pelnė sidabrą plaukdamas 50 m laisvu stiliumi ir bronzą 100 m krūtine. Planetos pirmenybėse debiutavusi G. Čepavičiūtė iškovojo septintą vietą plaukdama 100 m nugara.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių