Quantcast

Savaitgalį – intriguojantys mūšiai dėl TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionato medalių

Savaitgalį VDU Valdo Adamkaus sporto centro salėje vyks TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionato finalai. Keturios stipriausios šalies komandos per dvi dienas išsiaiškins savo galutines pozicijas šiame sezone.

Didžiajame finale, kaip ir pernai, susitiks Kauno „Kauno-VDU“ bei Jonavos „Aušrinės“ komandos. Šios ekipos šiame sezone yra stipriausios ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse, todėl žiūrovų laukia didžiulė intriga.

Pirmosios rungtynės šeštadienį prasidės 16 val. Antrasis susitikimas bus žaidžiamas sekmadienį 14 val. Jeigu serijos rezultatas bus lygus, tuomet iškart bus žaidžiamas auksinis setas.

„Kaunas-VDU“ klubas sieks pratęsti savo dominavimą Lietuvoje ir tapti šalies čempionu septintą sykį paeiliui. Beje, šiame sezone Kauno ekipa laimėjo visas tris tarpusavio akistatas, tarp jų ir Baltijos lygos finalą.

„Nuotaikos kovingos. Tikimės finaluose geros atmosferos, gražių momentų. Šią savaitę didelį dėmesį skyrėme daug kam, ypač – kad išvengtume traumų“, - sakė „Kauno-VDU“ lyderė ir kapitonė Viltė Bogdanovič.

Šiame sezone gerokai sustiprėjusi Jonavos komanda neabejotinai sieks nutraukti kauniečių dominavimą TOP SPORT Lietuvos čempionatuose. Jonaviškių trenerė Raimonda Strelkauskaitė itin džiaugėsi, kad į rikiuotę sugrįžo komandos kapitonė, kurios ypač trūko Baltijos lygos finale.

„Mūsų nuotaikos labai pakilios, labai džiaugiamės, kad prie komandos prisijungė po traumos atsigavusi kapitonė Inga Lisauskienė. Baltijos lygos finale žaidėme be jos ir buvo labai sunku, dėl to smagu, kad Lietuvos čempionato finale jau būsime pilnos sudėties. Esame nusiteikusios kovingai ir sieksime pademonstruoti kokybišką tinklinį“, - sakė R. Strelkauskaitė.

Praėjusiais metais finale Druskininkuose „Kaunas-VDU“ prieš jonaviškes abu susitikimus laimėjo 3-0.

Šeštadienį 13 val. vyks pirmosios mažojo finalo rungtynės tarp Vilniaus universiteto ir Kauno „Svaja-Viktorijos-LSU“ komandos. Šis savotiškas universitetų derbis visada būna įtemptas ir atkaklus. Šios dvi komandos jau buvo susitikusios atkrintamųjų varžybų pirmajame etape. Tuomet kaunietės laimėjo abu susitikimus – 3-0 Vilniuje ir 3-2 namuose.

VU tinklininkės yra praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojos.

Antrosios rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį 11 val. Prireikus, bus žaidžiamas auksinis setas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių