Quantcast

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl dviračių sporto trenerio N. Dumbausko mirties

  • Teksto dydis:

Šalies vadovai penktadienį pareiškė užuojautą dėl nusipelniusio dviračių sporto trenerio, dviratininko Narsučio Dumbausko mirties.

Pasak prezidento Gitano Nausėdos, treneris „pelnytai buvo tituluojamas „dviračių sporto profesoriumi“, nes išugdė daugybę iškilių mūsų šalies dviratininkų“.

„Įspūdingi jo auklėtinių pasiekimai byloja ne tik apie pačių sportininkų, bet ir apie trenerio talentą: Seulo olimpinis ir pasaulio čempionas Gintautas Umaras, Seulo olimpinis čempionas Artūras Kasputis, pasaulio dviračių treko sidabro medalių laimėtojas Mindaugas Umaras, pergales įvairiose varžybose skynę Jonas Romanovas, Remigijus Lupeikis, Vasilijus Špundovas, Linas Balčiūnas, Tomas Vaitkus, Aivaras Baranauskas, Algirdas Vaitkus ir kiti“, – užuojautoje sakė šalies vadovas.

„Netekome neeilinės asmenybės, dėl kurios atsidavimo dviračių sportui mūsų šalies vardas ir himnas daugybę kartų skambėjo aukščiausio lygio sporto varžybose“, – teigė G. Nausėda.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savo ruožtu teigė, kad „netekome sporto legendos ir trenerio iš pašaukimo“.

„N. Dumbauskas išugdė daug olimpinių ir pasaulio čempionų, parengė daug Lietuvoje ir užsienyje vertinamų trenerių, buvo gerbiamas tarp sporto specialistų. Dėl šios netekties nuoširdžiai užjaučiu šeimą, artimuosius ir sporto bendruomenę“, – sakė parlamento vadovė.

Nusipelnęs dviračių sporto treneris mirė balandžio 14-ąją, eidamas 85-uosius metus.

1995 metais N. Dumbauskas buvo apdovanotas Gedimino ordino Komandoro kryžiumi, 2008-aisiais jam buvo įteiktas Kūno kultūros ir sporto departamento 1 laipsnio ordinas su grandine „Už nuopelnus Lietuvos sportui“ bei LTOK „Olimpinė žvaigždė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antilopė gnu

Antilopė gnu portretas
Deja, visa dviračių sporto šlovė tolimoj tarybinėj praeityje. Laisvoj Lietuvoj apie tokių sportininkų išugdimą galima tik pasapnuoti.

:(

:( portretas
Išėjo dar viena Klaipėdos legenda...

Marija

Marija portretas
Tokiu žmonių kai Dumgauskas retą.Kuris išugdė nevieną olimpinį čempioną.Visai šeimai užuojautos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių