Quantcast

Šalies čempionate aštuoniais metrais varžovus pranokęs A. Gudžius: pritrūko metriukų

  • Teksto dydis:

Palangoje startavusiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate – griausmingas Andriaus Gudžiaus pasirodymas. Pasaulio ir Europos čempionas diską nusviedė 68,16 m ir užtikrintai tapo šalies čempionu.

Geriausią rezultatą A.Gudžius užfiksavo trečiuoju bandymu.

A.Gudžiui Palangoje pritrūko pusės metro iki geriausio sezono pasiekimo – liepos pradžioje Klaipėdoje jis įrankį metė 68,68 m ir pasiekė ketvirtą geriausią rezultatą pasaulyje.

Tiesa, pats lengvaatletis savo pasirodymu neliko labai patenkintas.

„Pritrūko, pritrūko tų metriukų, ką padarysi, – po pasirodymo kalbėjo disko metikas. – Ačiū visiems žiūrovams, kad padėjote man numesti 68 metrus, nes tikrai jūsų palaikymo reikėjo, kad vėją pramuščiau.

O rezultatas – yra koks yra. Gaila, kad ne 70 (metrų), bet nėra taip blogai.“

Netoli geriausio turnyro rezultato kaunietis buvo ir antruoju (66,60 m), ketvirtuoju (67,32 m) bei šeštuoju (67,55 m) bandymais.

„Stabilumas – arba meistriškumo, arba užsistovėjimo požymis. Tikiuosi, kad meistriškumo, – juokėsi A.Gudžius. – Tas stabilumas gal ir gerai, bet norėtųsi vis po metriuką „lipti“ į priekį.“

Lietuvos lengvosios atletikos žvaigždė užtikrintai pranoko savo varžovus – sidabrą iškovojo Aleksas Abromavičius (60,39 m), o bronzą – Domantas Poška (56,57 m).

Varžybose dalyvavę Virgilijaus Aleknos sūnūs Mykolas ir Martynas užėmė 5-ąją ir 6-ąją vietas.

A.Gudžius Lietuvos čempionu tapo jau šeštą kartą karjeroje – auksą nacionalinėse pirmenybėse jis iškovojo ir 2013, 2014, 2017, 2018 bei 2019 metais.

Tiesa, iki V.Aleknos rekordo – 10 šalies čempiono titulų – A.Gudžiui dar trūksta keturių apdovanojimų.

„Kiekvienos varžybos Lietuvoje man yra šventė, džiaugiuosi galėdamas jose dalyvauti, norėčiau, kad jų būtų dar daugiau, – po pasirodymo Palangoje kalbėjo A.Gudžius, į stadioną pritraukęs ne vieną papildomą žiūrovą. – Būtų labai smagu, kad dėl to, jog čia dalyvauju, bent vienas ar du vaikai pradėtų sportuoti ir pasiektų kažko tarptautinėse varžybose – aš būčiau labai laimingas.“

Jau netrukus disko metikas vyks į varžybas užsienyje – jau kitą savaitę jo laukia pasirodymas Suomijoje, o po to A.Gudžius dalyvaus ir turnyre Vengrijoje. Ten jo lauks ir stipriausi varžovai iš Europos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdas

Valdas portretas
Sėkmės ,Andriau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių