Quantcast

Saldų kerštą apkartino netektis

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų revanšą Malagos „Unicajai“ apkartino sunki puolėjo Matthew Nielseno trauma.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų revanšą Malagos „Unicajai“ apkartino sunki puolėjo Matthew Nielseno trauma.

Smogė slaptu ginklu

„Ši pergalė įrodo, kokie rimti mūsų siekiai šiemet Eurolygoje“, – po rungtynių su Ispanijos ekipa į ateitį žvelgė Aleksandras Trifunovičius.

Iki tarpinio tikslo – pirmosios vietos B grupėje – vilniečiams trūksta nebe daug: arba patiems kitą savaitę įveikti Zagrebo „Cibona“, arba laukti bent vieno Tel Avivo „Maccabi“ pralaimėjimo (vakar žydai vėlai vakare žaidė su Milano „Armani Jeans“, o kitą savaitę Salonikuose susikaus su „Ariu“).

Vilniečių mačas su Malagos klubu buvo permainingas. „Sužaidėme dvi skirtingas rungtynių dalis“, – reziumavo A.Trifunovičius.

Iki pertraukos „Lietuvos rytas“, nors ir pralaimėjo kovą dėl kamuolio (10:17), tačiau rečiau klydo, taikliau atakavo ir susikrovė 13 taškų persvarą. Slaptu ginklu tapo Martynas Gecevičius – antrajame kėlinyje per penkias su puse minutės jis atakavo be klaidų.

O vienas lyderių Chuckas Eidsonas jautėsi lyg ne savo kailyje: prametė visus 5 dvitaškius, 4 kartus prasižengė, triskart suklydo ir surinko net 13 neigiamų efektyvumo balų.

Trečiojo ketvirčio drama

„Lietuvos rytas“ prarado iniciatyvą trečiojo kėlinio pradžioje, kai šlubčiodamas aikštę paliko australas Matthew Nielsenas.

Jam įtrūko Achilo sausgyslė ir puolėjas bus priverstas gydytis 4-6 savaites bei greičiausiai praleis ketverias TOP-16 etapo rungtynes. Varžovai netruko pajausti, kad po krepšiu vilniečiai yra pažeidžiamiausi ir stengėsi maksimaliai išnaudoti savo aukštaūgius. Marcusas Haislipas ir Boniface’as Ndongas dviese surinko 38 taškus.

Paskutinę trečiojo ketvirčio minutę aikštės šeimininkų persvara buvo ištirpusi iki minimalios (48:47), tačiau svečiai prasižengdami sustabdė iš trijų taškų zonos atakavusį Hollisą Price’ą. Su tokiu arbitrų sprendimu nesutikęs „Unicajos“ strategas Sergio Scariolo uždirbo techninę pražangą.

„Mano žaidėją nubaudė nepelnytai. O ir aš techninės nenusipelniau“, – po mačo nenorėjo sutikti su teisėjų sprendimais italas.

„Jei ne ši pražanga, nežinia, kaip toliau būtų susiklosčiusios rungtynės. Metėme penkias baudas ir mums dar atiteko kamuolys. Tai padėjo atsigauti. Įsivaizduoju, kaip buvo sunku varžovams prisivyti mus ir stebėti vėl nutolstančius, – svarstė A.Trifunovičius.

Pažadėjo laimėti Zagrebe

„Sveikinu „Lietuvos rytą“ ir asmeniškai H.Price’ą puikiai žaidus. Stebėjau jį dar pernai, kai rungtyniavo Sevilijos klube, tikėjau, kad Hollisas taps geru žaidėju“, – S.Scariolo nešykštėjo komplimentų Vilniaus komandos legionieriui.

S.Scariolo teigė, kad jei jo auklėtiniai būtų žaidę visas rungtynes taip agresyviai kaip antrąją susitikimo dalį, būtų išsivežę pergalę. Italas taip pat pažymėjo, kad toks „Unicajos“ krepšininkų nepastovumas būdingas mačams išvykoje.

„Stengiamės žaisti greitai žinodami, kad turime ilgą atsarginių suolelį. Pralaimėjome kovą dėl kamuolio, tačiau net 18 kartų jį perėmėme ir lengvai rinkome taškus. Sezonas ilgas ir sunkus, tad nenuostabu, kad šį kartą nesisekė Ch.Eidsonui. Tokiais atvejais atsiranda proga pasireikšti kitiems krepšininkams, tuo šiandien pasinaudojo M.Gecevičius“, – komentavo A.Trifunovičius.

„Mūsų aukštaūgiams po krepšiais buvo sunku, todėl stengiausi žaisti agresyviai, veržtis. Kitą savaitę taip pat ketiname laimėti“, – optimizmu rūbinėje tryško H.Price’as.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių