Quantcast

S. Williams septintą kartą triumfavo Vimbldono teniso turnyre

  • Teksto dydis:

Londone į pabaigą artėja trečiasis šiais metais „Didžiojo kirčio“ serijos Vimbldono teniso turnyras, kurio prizų fondą sudaro 28,1 mln. svarų sterlingų.

Septintą kartą moterų vienetų varžybų nugalėtoja tapo čempionės titulą gynusi 34-erių metų amerikietė Serena Williams, šeštadienį finale per 81 minutę dvejuose setuose – 7:5, 6:3 – nugalėjusi ketvirtąją raketę 28–erių vokietę Angeliquę Kerber bei atsirevanšavusi varžovei už pralaimėjimą atvirosiose Australijos teniso pirmenybėse metų pradžioje Melburne.

Pajėgiausia planetos tenisininkė S. Williams anksčiau Wimbldono turnyrą laimėjo 2002, 2003, 2009, 2010, 2012 ir 2015 metais, o finale žaidė jau devintą kartą. Iš viso per savo įspūdingą karjerą ji yra laimėjusi 71 WTA serijos teniso turnyrą.

Tai buvo jau 303-oji amerikietės pergalė „Didžiojo kirčio“ serijos turnyruose ir ji pagal šį rodiklį nusileidžia tik šioje moterų statistikos kategorijoje pirmaujančiai Čekoslovakijoje gimusi bei JAV atstovavusiai legendinei Martinai Navratilovai, kuri korte yra laimėjusi 306 mačus.

S. Williams, kuriai kartu su pagrindiniu prizu atiteko 2000 WTA klasifikacijos taškų ir 2 mln. svarų čekis, šeštadienį laimėjo 22-ąjį „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrą per savo karjerą ir pakartojo legendinės vokietės Steffi Graff pasiekimą.

A. Kerber tenkinosi 1300 WTA klasifikacijos taškų bei 1 mln. svarų piniginiu prizu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių