Quantcast

Rusija kaltinama dangstant dopingą galimai vartojusį lengvaatletį

  • Teksto dydis:

Atletikos sąžiningumo skyrius (AIU) nagrinėja teiginius, kad Rusijos pareigūnai mėgino nuslėpti dopingo vartojimo atvejį, siejamą su šuolininku į aukštį Danilu Lysenka, pasirodžius atitinkamam straipsniui britų laikraštyje „The Sunday Times“.

D. Lysenka buvo laikinai suspenduotas pernai rugpjūtį, Berlyne vykusio Europos čempionato išvakarėse, nes neatvyko į laboratoriją, kur ne rungtynių vietoje buvo atliekami atletų kraujo tyrimai.

„The Sunday Times“ žiniomis, Rusijos lengvosios atletikos federacijos (RusAF) pareigūnai pateikė suklastotus dokumentus, rodančius, kad per 2017 metais vykusį Pasaulio čempionatą sidabrą iškovojęs sportininkas taip sunkiai sirgo, kad negalėjo pranešti savo buvimo vietos.

Leidinio teigimu, šiuos dokumentus išrašė netikri gydytojai, dirbę fiktyvioje Maskvos klinikoje.

„Pateiktas adresas yra tikras, bet ten buvęs pastatas yra nugriautas“, – sakė vienas šaltinis, susipažinęs su Rusijoje vykdomo tyrimo eiga.

AIU – Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) įsteigta kontrolės institucija, kovojanti su dopingo vartojimu šioje sporto šakoje – patvirtino nagrinėjanti „reikalą, susijusį su Rusijos atleto paaiškinimu dėl buvimo vietos pažeidimo 2018 metais“.

Institucija atsisakė išsamiau komentuoti situaciją, kol vykdomas tyrimas.

AIU tyrėjai konfiskavo kompiuterių ir kitų elektroninių prietaisų duomenis RusAF būstinėje, informavo „The Sunday Times“.

Naujienų agentūrai AFP išsiųstame elektroniniame laiške IAAF pareiškė, kad organizacijos darbo grupė „parengs ataskaitą visais rūpimais klausimais bei rekomendaciją IAAF Tarybai, posėdžiausiančiai birželio 8–9 dienomis Monake“.

Šios pasaulinės lengvosios atletikos institucijos vadovai suspendavo Rusiją 2015 metų lapkritį, radus įrodymų, kad šalyje buvo vykdoma valstybės finansuojama dopingo programa. Vis dėlto IAAF leidimą gavę rusų sportininkai gali varžytis kaip neutralūs atletai.

Per 2016 metų olimpiadą Rio de Žaneire JAV gyvenanti šuolininkė į tolį Darja Klišina buvo vienintelė rusė, kuriai buvo leista rungtyniauti.

Pernai uždarų patalpų varžybų pasaulio čempionas D. Lysenka tapo vienu iš 74 atletų, kuriems buvo leista rungtyniauti su neutralia vėliava, bet vėliau jis neteko šio statuso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Donas

Donas portretas
O juk mūsų Meilutytė irgi dėl dopingo baigė savo plaukiojimą .ar netiesa gal
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių