Quantcast

Rinktinė savo galios neišnaudojo

Krepšinio treneris Šarūnas Sakalauskas mano, kad Lietuvos rinktinė Europos čempionato finalo turnyre savo galios neišnaudojo.

2001-ųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionas (su Vilniaus "Lietuvos rytu"), buvęs sostinės "Sakalų" ir Brėmerhaveno "Eisbaeren" (Vokietija) strategas, geriausias 2006-ųjų Vokietijos krepšinio lygos treneris R.Sakalauskas atsakė į portalo kaunodiena.lt lankytojų klausimus, pasidalijo mintimis apie šalies krepšinio aktualijas.

p>Pateikiame kai kuriuos sporto mėgėjų klausimus ir Š.Sakalausko atsakymus.

– Ar Lietuvos krepšinio rinktinė pademonstravo visą savo galią? Jei ne, tai ko jai trūko?

– Išnaudotas ne visą potencialas. Trūko geros gynybos ir kūrybos puolime.

– Kaip profesionalūs žaidėjai gali taip psichologiškai pakrikti?

– Manau, kad komandai trūko žaidėjo, kuris kitus padarytų geresnius. Jeigu nėra tokio žaidėjo, gerai žaisti galėtų padėti gynyba – būtent gerai ginantis atsiranda pasitikėjimas, teigiamos emocijos.

– Ką jūs būtumėte daręs kitaip? Kodėl starto penketas tesurinkdavo vos 30 proc. komandos taškų, o priešininkai atitrūkdavo jau nuo pirmosios minutės?

– Gynyba yra sėkmės garantas. Kai gerai giniesi, atsiranda pasitikėjimas ir yra lengviau puolime. Deja, mūsų gynybiniai žaidėjai nežaidė gerai gynyboje – vienas prieš vieną. Dėl to atsirasdavo problemų.

– Kas, jūsų nuomone, iš Lietuvos įžaidėjų, be Šarūno Jasikevičiaus, yra stipriausi?

– Šiandien nėra nė vieno bent panašaus, kaip Š.Jasikevičius, lygio. Jis žaidžia Eurolygos čempionų komandoje ir griežia joje pagrindiniu smuiku. Mačiau šių metų Eurolygos finalą Berlyne – Š.Jasikevičius ištempė "Panathinaikos" ekipą pusfinalyje ir suderino jos žaidimą finale. Netgi griežtasis Želkas Obradovičius per rungtynes tardavosi su Šarūnu. Kai turėsime dar vieną lietuvį, žaidžiantį Eurolygos geriausiose komandose pagrindiniu įžaidėju, tada galėsime džiaugtis, kad yra kam Šarūną pakeisti ir rinktinei bus lengviau žaisti. Gabių įžaidėjų turime, bet jie savo komandose nėra sprendimų autoriai.

– Ar nemanote, kad Roberto Javtoko dienos rinktinėje jau suskaičiuotos? Kam mums kapitonas, kuris nei puola, nei apsigina?

– Man teko treniruoti Robertą, jis yra aukšto lygio profesionalas ir labai nuoširdus žmogus. Rinktinei jis labai reikalingas. Jei ji būtų kitaip sukomplektuota, Roberto žaidimas būtų labai geras. Noriu priminti, kad serbų treneriai Ž.Obradovičius ir Svetislavas Pesičius pirmiausia reikalauja gynybos, būtent jie kvietė Robertą į savo komandas.

– Ką manote apie trenerių atsistatydinimą po pralaimėjimų? Galbūt yra kitų variantų?

– Garbingas ir logiškas žingsnis. Šiame darbe tai yra nerašyta taisyklė, kitų variantų nežinau.

– Kaip vertinate tikimybę, kad Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas su komanda pasitrauks iš pareigų?

– Manau, kad federacijai reikia šviežio oro ir idėjų.

– Pagal dešimtbalę sistemą įvertinkite R.Butauto darbą.

– Pagal norus ir atsidavimą darbui – 10 balų. Tačiau mes nepatekome ten, kur norėjome, – į pasaulio čempionatą, tad vertinimas negali būti pirmoje dešimtbalės sistemos pusėje.

– Ar treniruotumėte Lietuvos rinktinę, jei jums pasiūlytų?

– Lietuvoje yra daug gerų trenerių. Tikiu, kad federacija išrinks tinkamiausią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Taigi, visi pripažįsta, kad reikia permainų pačioje LKF.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių