Quantcast

R.Federeris sėkmingai žygiuoja Vimbldone

Roger Federeris kitoje tinklo pusėje vėl matė tą patį varžovą, kaip prieš tris savaites „Rolland Garros“ turnyro finale. Ir vėl jį nugalėjo.

Šįkart su švedu Robinu Soderlingu šveicaras susitiko Vimbldono turnyro aštuntfinalyje. Trečiojo metų „Grand Slam“ serijos turnyro favoritui teko pavargti, bet galiausiai jis šventė pergalę po trijų setų – 6:4, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).

„Tai buvo sudėtingas mačas. Robinas puikiai padavinėjo visą laiką, todėl gintis buvo labai sunku. Ačiū Dievui, kad jis suklydo per paskutinę papildomą partiją, nes turbūt būtume žaidę keturis, o gal ir penkis setus“, – po mačo prakaitą šluostėsi antroji pasaulio raketė R.Federeris.

Rekordinio, 15-ojo, „Grand Slam“ titulo siekiančiam šveicarui ketvirtfinalyje teks kovoti su kroatu Ivo Karlovičiumi (22), kuris po alinančios kovos 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:3, 7:6 (11:9) palaužė Fernando Verdasco (7).

Šiandien nesunkiai į ketvirtfinalį žengė ir ketvirtoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius. Serbas lengvai 6:2, 6:4, 6:1 susidorojo su Dudi Sela (Izraelis) ir ketvirtfinalyje kovos su vokiečiu Tommy Hassu, kuris įveikė rusą Igorį Andrejevą – 7:6, 6:4, 6:4.

Moterų varžybose paaiškėjo trys ketvirtfinalių poros. Tarp aštuonių geriausių ant žolės pateko abi amerikietės seserys Williams.

Titulą ginanti Venus dvikovą laimėjo 6:1, 0:1, kai varžovė Ana Ivanovič pasitraukė iš kovos dėl šlaunies traumos. Ketvirtfinalyje V.Williams kovos su lenke Agnieszka Radwanska (11-oji turnyro raketė).

Serena Williams (2), aštuntfinalyje 6:3, 6:1 įveikusi Danielą Hantuchovą, kovos su baltaruse Viktorija Azarenka (8).

Trečiame ketvirtfinalyje susitiks rusė Jelena Dementjeva (4) ir italė Francesca Schiavone.

Šiandien pirmą kartą Vimbldono istorijoje tenisas buvo žaidžiamas uždaroje aikštėje. Maždaug 19 val. pradėjus lyti, buvo uždarytas naujasis stogas ant Centrinio korto, kuriame turnyro favoritė Dinara Safina kovojo su Amelie Mauresmo.

Pirmą setą 4:6 pralaimėjusi rusė sugebėjo atsitiesti ir laimėjo susitikimą 6:3, 6:4. Ketvirtfinalyje D.Safina kovos su vokiete Sabene Lisicki.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių