Quantcast

Rekordais pažymėtoje Čempionų lygoje triumfavo Norvegijos klubo rankininkės

  • Teksto dydis:

Stipriausia Europos moterų rankinio komanda antrus metus iš eilės tapo Kristiansando „Vipers“.

Norvegijos klubas neturėjo sau lygių Budapešte vykusiame EHF Čempionų lygos finaliniame ketverte, kuriame net dukart buvo pagerintas žiūrovų lankomumo pasaulio rekordas.

Jau šeštą kartą Čempionų lygą laimėjusios dvi „Vipers“ atstovės pasivijo varžybų rekordininkę legendinę Aušrą Miklušytę-Fridrikas, praneša Lietuvos rankinio federacija.

„Vipers“ rankininkės finale 33:31 įveikė audringai sirgalių palaikomą Vengrijos čempionę Dėro „Audi“ komandą. Finalo rungtynes stebėjo net 15 400 žiūrovų, tai naujas visų laikų moterų klubinio rankinio varžybų pasaulio rekordas. Jis pagerintas praėjus vos parai po pusfinalio, kuriame apsilankė 14 800 žiūrovų.

Naudingiausia finalo ketverto rankininke išrinkta „Vipers“ atakų lyderė čekė Marketa Jerabkova. Pusfinalyje ir finale M. Jerabkova pelnė net 19 įvarčių.

Kristiansando klubui atstovaujančios Katrine Lunde ir Nora Mork Čempionų lygos nugalėtojomis tapo jau šeštą kartą karjeroje. Iki tol po šešis kartus šiuolaikinę Čempionų lygą buvo laimėjusios tik lietuvė A. Fridrikas ir juodkalnietė Bojana Popovič.

Vilniaus „Eglės“ komandoje karjerą pradėjusi A. Fridrikas Čempionų lygą laimėjo su Vienos „Hypobank“ klubu 1994, 1995, 1998 ir 2000 m., o su danų „Slagelse“ triumfavo 2004 ir 2005 m. Geriausia 1999 m. pasaulio rankininkė A. Fridrikas du sezonus iš eilės yra tapusi ir rezultatyviausia Čempionų lygos žaidėja.

Nuo 1961 m. organizuojamą Čempionų taurės turnyrą, kuris nuo 1993 m. tapo Čempionų lyga, du kartus yra laimėjusios Kauno „Žalgirio“ rankininkės. Žalgirietės stipriausiomis Europoje tapo 1967 ir 1968 metais.


Šiame straipsnyje: VipersRankinisNorvegija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių