Quantcast

Rankinio titulais džiaugėsi ir lietuviai

  • Teksto dydis:

Lietuvos rankininkai, atstovaujantys užsienio klubams, šį sezoną jau iškovojo visų spalvų medalius ir kitus trofėjus. Kai kuriuos žaidėjus sėkmė lydėjo ne pirmą kartą.

Įsitvirtino Zaporožėje

Aidenas Malašinskas ketvirtą kartą tapo Ukrainos čempionu, be to, iškovojo ir šalies taurę.

Šiemet Zaporožės "Motor" komanda per paskutines Ukrainos rankinio superlygos rungtynes 36:20 sutriuškino kitą savo miesto ekipą "ZTR-Burevestnik" (nugalėtojams Aidenas pelnė 7 įvarčius) ir surinko 64 taškus.

Antroje vietoje – Zaporožės ZTR (56 tšk.), o bronzos medaliai įteikti trečiai šio miesto komandai ZNTU-ZAB (45 tšk.).

Ukrainos taurės finale "Motor" 30:21 privertė kapituliuoti ZTR rankininkus. Lietuvis tris kartus nuginklavo varžovų vartininką.

Be to, "Motor" dalyvavo ir Europos čempionų lygos turnyre. Aštuntfinalyje Ukrainos atstovai pripažino Kielcų "PGE Vive" (Lenkija) pranašumą (33:33 ir 29:34).

"Asmeniniai pasiekimai nelabai džiugina, jeigu nesiseka komandai. Visada nemalonu nuvilti ir sirgalius, ir klubo vadovus, rėmėjus", – sakė A.Malašinskas.

Lietuvio sutartis su "Motor" galios iki 2019–2020 m. sezono pabaigos. Aidenas kol kas neplanuoja, kur pakels sparnus iš Zaporožės.

"Bet kokiu atveju ir vėliau norėčiau žaisti aukšto lygio komandoje, kad ir tokioje, kaip "Motor", – teigė vienas Lietuvos rinktinės lyderių.

Sveikinimai – miesto aikštėje

Prancūzijos taurę iškovojo "Chambery-Savoie" rankininkai, kurių gretose – Gerdas Babarskas.

Finale "Chambery-Savoie" 31:21 įveikė "Dunkerque" ekipą. Lietuvis pelnė 2 įvarčius. Mačą Paryžiaus "Bercy" arenoje stebėjo net 14 443 žiūrovai.

"Tai neabejotinai reikšmingiausias trofėjus per mano karjerą", – po triumfo Prancūzijos taurės turnyro finale pareiškė G.Babarskas.

Iš Kauno kilęs rankininkas Prancūzijos čempionate jau yra pelnęs 46 įvarčius, taip pat buvo renkamas geriausiai besiginančiu lygos savaitės žaidėju.

"Esu labai patenkintas, kad esu čia ir, manau, klubas taip pat patenkintas mano žaidimu, – kalbėjo beveik 2 m ūgio G.Babarskas. – Kai po finalo grįžome į Šamberi, pagrindinėje miesto aikštėje mus sveikino minia žmonių. Vėliau laukė kelionė į Paryžių, kur filmavomės vienoje populiariausių TV laidų "L'Equipe".

Šamberi klubas iškovojo teisę kitą sezoną žaisti Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyre.

Prancūzijos čempiono titulą jau užsitikrino Paryžiaus "Saint-Germain" (47 tšk.), sidabro medalius ir vietą Čempionų lygoje – "Montpellier" (41 tšk.) su Jonu Truchanovičiumi, bronzą – "Chambery-Savoie" ir (39 tšk.).

Karaliauja Suomijoje

Trenerio Gintaro Savukyno vadovaujama Ryhimiahio "Cocks" ekipa, kuriai atstovauja vartininkas Giedrius Morkūnas, tapo Suomijos čempione, iškovojo šalies rankinio taurę ir laimėjo Baltijos lygos turnyrą.

Nacionaliniame čempionato finale "Cocks" 3:2 (26:24, 27:30, 28:25, 21:23, 19:17) palaužė Helsinkio "Dicken" komandą, kurios gretose – Tadas Stankevičius.

"Didžiuojuosi visais žaidėjais, – sakė nuo 2016-ųjų "Cocks" treniruojantis ir trečią kartą Suomijos čempionu tapęs G.Savukynas. – Per sezoną sužaidėme 70 rungtynių, vyrai negailėjo jėgų nė vienam mačui."

G.Morkūnas atrėmė 44,04 proc. varžovų metimų. Tai geriausias rezultatas Suomijos lygoje. Antras tarp vartininkų – Patrikas Roslanderis ("Dicken", 42,47 proc.), trečias – kitas šios ekipos atstovas Kimas Davidsonas (41,83 proc.).

T.Stankevičius savo klube rezultatyvumu (115 įvarčių) nusileido tik Maxui Grandlundui (141) ir Filipui Soederlundui (119). Čempionato snaiperis – Ardo Puna iš Helsinkio "HIFK" (254 įvarčiai).

Mūšis dėl aukso – Maskvoje

Vakar vakare paaiškėjo, kokios spalvos medalį – aukso ar sidabro – Rusijos čempionate pelnė Mindaugas Urbonas.

Pirmą finalo dvikovą Maskvos "Spartak" ekipa su lietuviu laimėjo – 27:26 įveikė Čechovo "Medvedi" komandą, tačiau antrąją po pratęsimo pralaimėjo – 31:32. Lemiamas mūšis vyko penktadienį Maskvoje.

Graikijos vicečempionu tapo Laurynas Palevičius, atstovaujantis Atėnų AEK klubui.

Atėnų rankininkai finalo seriją iki trijų pergalių 1:3 (15:23, 25:22, 17:22, 21:28) pralaimėjo Pirėjo "Olympiakos" komandai.

Ketvirtos rungtynės dėl siautėjusių Atėnų sirgalių buvo sustabdytos ir pratęstos beveik po valandos, kai policininkai sutramdė aršiausius žiūrovus.

Lenkijos čempionato bronzos medalį į tėvynę parveš Mindaugas Tarcijonas.

Opolės "Gwardia" komanda, kuriai atstovauja lietuvis, mažajame finale 25:26 ir 26:24 palaužusi "MMTS Kwidzyn". Per abejas rungtynes M.Tarcijonas pelnė iš viso 2 įvarčius.

"Gwardia" medalius iškovojo po 55 metų pertraukos.

"Hypo NO" staigmena

Staigmena Austrijos moterų rankinio lygos finale: daugkartinė šalies čempionė "Hypo NO" komanda su Sonata Vijūnaite pripažino "WAT Atzgersdorf" ekipos pranašumą (18:22 ir 23:21).

Austrijos čempionate "Hypo NO" karaliavo nuo 1977-ųjų.

S.Vijūnaitė su bendražygėmis iškovojo šalies rankinio taurę – per lemiamą dvikovą 27:14 nugalėjo Vienos "MGA Fivers" klubą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių