Quantcast

Rankinio rinktinės kandidatų sąraše – ir A. Malašinskas

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų rankinio rinktinės laukia lemiamos 2022-ųjų metų Europos atrankos čempionato kovos. Mūsų komanda pasitinka trijų rungtynių seriją, po kurios paaiškės, ar prasivers Senojo žemyno pirmenybių finalinio etapo durys.

Šiuo metu Lietuvos rankininkai po trijų sužaistų rungtynių savo sąskaitoje turi 2 taškus, iškovotus namų rungtynėse prieš Izraelį, ir vis dar puoselėja realias viltis kabintis į kovą dėl kelialapio.

Paskutiniajame Europos čempionato atrankos etape iš viso varžosi 32 komandos, suskirstytos į 8 grupes po 4 rinktines. Dėl savo vietos pirmenybėse yra ramios šeimininkės Slovakijos ir Vengrijos rinktinės bei praėjusio Europos čempionato finalininkės – Ispanija bei Kroatija.

Viso atrankos varžybose bus išdalinta 20 kelialapių, o jie atiteks pirmąsias dvi vietas grupėse užėmusioms rinktinėms bei 4 geriausioms visų grupių trečiosioms komandoms. Geriausios trečiosios rinktinės skaičiuojamos pagal surinktus taškus prieš pirmąsias dvi grupės ekipas.

Lemiamame atrankos lange lietuviai startuos balandžio 26 dieną išvykos rungtynėse prieš Izraelį, tuomet balandžio 29 dieną lietuviai namuose priims islandus, o gegužės 2 dieną atrankos kovas užbaigs išvykos maču su Portugalija. Jau dabar akivaizdu, kad vien pergalės prieš Izraelį lietuviams nepakaktų – reikia taškų ir prieš Portugalijos arba Islandijos rinktines.

Šioms kovoms Lietuva jau pristatė kviečiamų į rinktinę žaidėjų sąrašą. Jame nėra traumą patyrusio Beno Petreikio, tačiau rungtynes su Izraeliu praleidęs Aidenas Malašinskas vėl rikiuotėje ir yra pasiruošęs žaisti.

Nors keletas žaidėjų prie rinktinės prisijungs jau tiesiai Izraelyje, tačiau dauguma rinksis Vilniuje jau nuo balandžio 23 dienos. Prie į rinktinę kviečiamų žaidėjų bus pakviesta ir daugiau Lietuvos klubuose žaidžiančių rankininkų, kurie tikimąsi, jog komandai padės komandai treniruočių procese.

Rinktinės kandidatų sąrašas:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių