Quantcast

Rankinio lygos startas: trenerių mintys, galimi favoritai, komandų pokyčiai

  • Teksto dydis:

Savaitgalį oficialiai prasideda vyrų Vivus.lt Lietuvos rankinio čempionatas. Nors pirmosios atkeltos rungtynės sužaistos trečiadienį, tačiau jos kol kas nieko nesako apie realų komandų pajėgumą apie kurį kalbėti dar anksti. Vis tik pakalbinome komandų atstovus ir paprašėme ne tik pristatyti savo ekipas ir keliamus tikslus šiemet, bet ir pabūti rankinio orakulais.

Visų pirma džiugu, kad į stipriausios Vivus.lt Lietuvos rankinio lygos žemėlapį grįžta Panevėžio miestas. Tad nuo debiutantų ir pradėkime.  Ekipos treneris Valdemaras Burba tikisi sugrįžimą vainikuoti patekimu į atkrintamąsias varžybas. Spėdamas lygos lyderius, V. Burba mato klaipėdiečių ir kauniečių pranašumą prieš kitas ekipas.

"Dragūno" ekipos vairininkas Artūras Juškėnas apgailestavo, kad tinkamos pamainos komandai palikusiems Jonams (Truchanovičiui ir Gerybai) neatsirado. Vietoj jų atvyko Karolis Bliuvas, Benas Butkus ir Kęstutis Kremeris. Vis tik žinant klaipėdiečius, lieka tik laukti, kuris iš likusių rankininkų taps lyderiu ir ves uostamiesčio ekipą į pergales. O pergalių tikrai reikės. A. Juškėno charakteris čempioniškas, nepaisant nukraujavimo, komandos tikslas – tapti Lietuvos čempionais. Čia pat jis pažymi komandas, kurios bus didžiausios varžovės – „HC Vilnius“, Alytaus „Almeida-Stronglass“ ir Kauno „Granitas-Gaja-Karys“.

Alytiškių vadovas Eugenijus Gimbutas tarsi patvirtina anksčiau išsakytas mintis ir tikisi būti tarp keturių stipriausių ekipų šiemet. Juolab iš sidabrinės praėjusių metų ekipos klaustukas tik dėl L. Paliušio. Alytiškis pasidžiaugė, kad komandoje jau susiformavo tradicija remtis savo miesto auklėtiniais, todėl ir šiais metais savo pozicijų jie keisti neplanuoja.

Alytiškių kaimynystėje įsikūrę Varėnos rankininkai turėjo nelengvą vasarą. Ekipos atstovas  Rolandas Markinas pastebi, kad šiais metai ekipa prarado kelis gan svarbius žaidėjus. Legionierių karjeras pradėjo Gražvydas Sereičikas išvykęs į Norvegija ir Eimantas Mikučionis pasukęs į Vokietiją. Komandą papildė penki jauni Varėnos sporto mokyklos rankininkai.

Komandos vadovas neslepia, kad jų tikslas ne tik sezone pasiekti kuo aukštesnius rezultatus, bet ir kad Varėnos komanda būtų sudaryta tik iš vietinių rankininkų. Kalbėdamas apie būsimus nugalėtojus, R. Markinas teigė, kad Lietuvos čempionatas neprognozuojamas ir tik jo eigoje pasimatys kas ko vertas.

Pasvalio „Rankininko“ treneris Otilijus Titas tikisi būti tarp aštuonių geriausių ekipų ir sezoną pabaigti atkrintamosiose kovose. Kalbėdamas apie netektis jis pastebėjo, kad trys patyrę žaidėjai išvyko rungtyniauti į Panevėžio ekipą, tačiau dėl to labai nepergyvena. Jų vietą užėmė jauni sporto mokyklos auklėtiniai, tad komanda atjaunėjo. Prognozuodamas čempionato baigtį, O. Titas tikino laukiantis kelių pirmųjų rungtynių, po kurių bus galima kalbėti apie ekipų pajėgumą, tačiau šiai dienai stipriausi atrodo Klaipėdos, Alytaus ir Kauno klubai. Treneris išreiškė viltį, kad šis čempionatas bus tikrai įdomus, nes karšta turėtų būti ir lentelės viršuje ir apačioje.

Dar viena ekipa pretenduojanti ir siekianti patekti į atkrintamąsias kovas yra Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“. Komandos treneris 5-6 pozicijas vertintų kaip labai geras. Komanda paliko Benas Butkus,Gytis Krikštanavičius ir Deivydas Gorodeckis, o vietoj jų rungtyniaus komandos išugdyti Donatas Sripeika ir Tadas Jocas bei iš Kauno „LSU“ grįžęs Dominykas Adomavičius. Komandos treneris Arūnas Balčiūnas sezono favoritais laiko „Dragūną“ ir Alytaus „Almeidą –Stronglasą“.

Utenos rankinio klubo „HC UTENA“ šiemet sau kelią tikslą pakliūti į atkrintamąsias kovas. Nors ekipą paliko  Edgaras Nikitinas, Karolis Markauskas ir Mantas Kulionis, į jų vietas atėjo Matas Pranckevičius, Karolis Antanavičius, Matas Mecelica ir Evaldas Morkvėnas. Komandos treneris Gediminas Paukštė  tiki, kad nepaisant „nukraujavimo“ reguliariųjų sezoną laimės Klaipėdos „Dragūnas“.

„VHC Šviesa“ vadovas Raimondas Maldžius spėjo, kad komanda tarpsezonyje „nukraujavo“ bene labiausiai lygoje. Į užsienį pasuko lyderiai Tomas Bernatavičius ir Skirmantas Plėta. Klubui teks ieškoti kuom pakeisti šiuos žaidėjus.  Tačiau klubo vadovai į laukiančius iššūkius ir artėjantį sezoną žvelgia pakankami pozityviai. Jų nuomone yra tinkamas laikas pradėti naują etapą klubo istorijoje, atsinaujinti, suteikti galimybę atsiskleisti naujos kartos sportininkams. Kalbėdami apie  savo tikslus, vilniečiai šį kartą itin ambicingi nebuvo ir pirmiausiai sieks kuo geresnio rezultato kiekvienose rungtynėse, o realų ekipų pajėgumą ir pretendentus į titulą, pasak jų atstovo, bus galima pasakyti po naujųjų metų.

Kitos Vilniaus ekipos „HC Vilnius“ vadovas Kęstutis Lapinskas šiemet komandai kelia tikslus iškovoti medalius. Prie tokių tikslų nemažai turėtų prisidėti į komandą atvykęs patyręs Petras Raupėnas. Kalbėdamas apie čempionato favoritus, K. Lapinskas paminėjo Klaipėdos, Kauno ir Alytaus klubus. Tiesa, čia pat pridūrė, jog tikisi, kad kažkur šalia bus ir jo ekipa.

Kauno „Granito-Gaja-Kario“ vadovas Albertas Mazeliauskas komandai kelia maksimalius tikslus. Jo nuomone didžiausią konkurenciją turėtų sudaryti „Dragūnas“, „Almeida-Straonglasas“ ir tradiciškai stiprūs Vilniaus klubai. Kalbėdamas apie savo ekipą jis pasidžiaugė, kad komandą papildė nemažai naujokų, tad šiuo metu komandos komplektacija yra nebloga ir lygiavertė, betrūksta tik ekipos susižaidimo. Didžiausia netektis – į Vokietiją išvykęs Edvinas Balčiūnas.

O jei galėtumėte „pavogti“ žaidėją?

Taip pat treneriams buvo užduotas klausimas apie tai, kokį Lietuvoje žaidžiantį rankininką jie norėtų labiausiai turėti savo ekipoje. Ne visi treneriai buvo linkę „vogti“ iš kolegų jų rankininkus ir tikino stebintys keletos jaunų žaidėjų progresą kitose komandose ar savo klubuose. Tačiau nemaža dalis kalbintų pašnekovų įvardino jiems trūkstamiausius žaidėjus. Nudžiugino tai, kad trenerių atsakymai skyrėsi, o tai reiškia, kad Lietuvoje vieno geidžiamiausio rankininko nėra. Kelių rankininkų pavardės kartojosi. Šio klausimo atsakymus pateikiame atsitiktine tvarka.

Lukas Vanagas, Valdas Drabavičius, Laurynas Petrušis, Remigijus Čepulis, Igoris Kopyšynskis, Gintas Adamkevičius, Karolis Stropus, Mindaugas Dumčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių