Quantcast

Rankinio lygoje ima ryškėti čempionato lyderiai

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą Lietuvos rankinio lygoje vyko trejos rungtynės. Klaipėdos „Dragūnas“ įveikė Kauno „Granitą – Karį“ rezultatu 35:26 (21:11). Alytaus „Varsa-Stronglasas“turėjo pripažinti VHC „Šviesa“ pranašumą – rungtynės Dzūkijos sostinėje pasibaigė rezultatu 27:41 (16:20). O „Kauno Ąžuolas-KTU“ namuose įveikė Utenos rankininkus – 44:27 (22:14).

Dzūkai neatlaikė „Šviesos greičio

Rungtynės prasidėjo tarsi apylygių priešininkų kova, tačiau vilniečiai buvo puse žingsnio priekyje (2:3, 4:5, 10:12). Kėlinio antroje pusėje svečiai iš sostinės spurtavo ir susikrovė 4 įvarčių persvarą, kurią išlaikė iki kėlinio pabaigos (12:16, 15:19). Kėlinys baigėsi rezultatu 16:20.

Antrajame kėlinyje komandas skyrė taip pat 4-5 įvarčiai. Tačiau 40-ąją minutę „Šviesa“ spurtavo dar kartą ir atitolo dar 5 įvarčiais (21:31). Po šio atotrūkio dar sekė pora svečiams palankesnių atkarpų ir rungtynės baigėsi rezultatu 27:41.

„Šiandien buvome silpnesni, komanda nebuvo tokia greita, susižaidusi. Šiandien komandoje pasigedome lyderio, kuris užvestų komandos draugus ir apie kurį galima dėlioti žaidimą“, – neslėpė Alytaus „Varsa-Stronglasas“ treneris Eugenijus Gimbutas.

„Džiaugiamės rezultatu ir net, galime sakyti, žaidimu. Pavyko apsiginti, o pavykus apsiginti pavyksta ir lengvi įvarčiai. Po paskutinių rungtynių tai yra tarsi gero vėjo gūsis komandoje. Tačiau bendrai žiūrint manau ir tikiu, kad kitos komandos mano, jog jų tikrasis žaidimas atsiskleis jau per atkrintamąsias“, – teigė VHC „Šviesa“ treneris Raimondas Maldžius.

Alytaus „Varsa-Stronglasas“: Žygimantas Micevičius – 7, Nedas Buronko – 6, Rokas Lastauskas ir Remigijus Čepulis – po 4, Gintautas Adamkevičius, Aurelijus Sabonis, Mindaugas Sladkevičius, Tautvydas Petrušauskas, Ridas Čeginskas ir Edvinas Grėbliūnas – po 1.

VHC „Šviesa“:  Tomas Bernatavičius – 9, Karolis Antanavičius – 8,  Laurynas Palevičius – 7,  Taurintas Markiavičius – 4, Šarūnas Ugianskis, Valdas Drabavičius – po 3, Tadas Rasakevičius ir Domantas Pukas – po 2,  Artūras Švilpa, Rosvaldas Ramunis ir Rytis Paškevičius – po 1.

Dragūnas nukovė Granitą

Po paskutinio namų aikštelėje gauto antausio Klaipėdos „Dragūnas“ turėjo ką pasakyti svečiams Kauno „Granitui-Kariui“.  Kai „Dragūnas“ aprimo, rezultatas švieslentėje rodė 14:4. Šią 10-ies įvarčių persvarą aikštelės šeimininkai išlaikė iki kėlinio pabaigos (21:11).

Antrajame kėlinyje „Dragūnas“ išlaikė panašią persvarą (22:13, 28:16, 29:20). Rungtynės baigėsi aikštelės šeimininkų pergale –  35:26.

„Rezultatas tikrai tenkina, bet pats žaidimas tikrai dar galėtų gerėti. Tiek gynyboje buvo klaidų, tiek puolime klaidų pilna, ir pats fizinis pasiruošimas… Dabar bus pertrauka, gerinsime visa tai. Džiugu, kad šiandien įsiliejo jauni žaidėjai, galėjome jais pasitikėti, jie taip pat įdėjo savo indėlį, pelnė įvarčius ir padėjo pasiekti šią pergalę. Man patiko ir tai, kad pavyko atsiplėšti pačioje pradžioje ir nejautėme didelės įtampos. Jeigu būtų reikėję nuo pat pradžių kovoti įvartis į įvartį, rungtynės būtų buvusios labai sunkios ir apylygės“, – komandos pasirodymu džiaugėsi Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjas Benas Butkus.

„Pagal rezultatą matome, kad per daug praleista. Patys neišpildėme progų. Matėme „Dragūno“ rungtynes prieš KTU, žiūrėjome vaizdo įrašą, darėme viską tą patį, tik nepavyko apsiginti. Jie rengė greitas atakas, o paskui jau jautėsi nuovargis, pasidarė sunkiau gintis. Dėl to sunku ir pulti, kai nuovargis drasko. Tiesiog per klaidas pralošėme. Dešimt įvarčių atlošti yra labai sunku. Išėję į aikštelę pradėjome daryti klaidas iš niekur. Atrodo, kad psichologiškai nesusitvarkėme su įtampa“, – neslėpė Kauno „Granito-Kario“ kapitonas Tadas Bučinskas.

Klaipėdos „Dragūnas“: Žanas Gabrielius Virbauskas – 9, Benas Butkus – 7, Laurynas Simonavičius – 4, Mykolas Lapiniauskas ir Deividas Virbauskas – po 3, Gytis Šmantauskas – 2, Arvydas Bučius, Edvinas Aidukonis ir Orestas Biknius – po 1.

Kauno „Granitas-Karys“: Tadas Bučinskas – 7, Karolis Dambrauskas – 6, Paulius Šarkauskas – 5, Paulius Zėringis, Marius Kairys ir Karolis Grigas – po 2, Marijus Gudeika ir Lukas Gurskis – po 1.

„Ąžuolai“ laimėjo namuose

Garliavos sporto salėje intrigos nesulaukta. Nors praėjusio sezono pradžioje panašiu metu vykusios rungtynės tarp HC „Utena“ ir „Kauno Ąžuolo-KTU“ baigėsi lygiosiomis, šiemet „ąžuolai“ neleido įvykti panašiam scenarijui. Vien pirmojo kėlinio viduryje rezultatas skyrėsi dviženkle persvara (15:5). Susikrovę tokią persvarą kauniečiai galėjo užbaigti kėlinį rezultatu 22:14.

Antrasis kėlinys svečiams lengvesnis nebuvo. Kauno rankininkai greitai susigrąžino 10-ies įvarčių persvarą ir ją stabiliai didino viso kėlinio metu – 26:16, 31:17, 35:19, 38:22, 43:24. Rungtynės baigėsi rezultatu 44:27.

„Abi komandos skirtingomis nuotaikomis pradėjo susitikimą. Mūsų komanda po pergalingų savaitgalio rungtynių buvo per daug atsipalaidavusi, tačiau turėjome savo tikslų, kuriuos stengėmės įvykdyti. Nesunkios rungtynės, kuriose galėjo daugiau pasireikšti mažiau žaidžiantys žaidėjai. Tikslai įvykdyti nepilnai, tačiau svarbiausia – pergalė ir traumų nebuvimas prieš išvyką į Norvegiją“, – po rungtynių teigė „Kauno Ąžuolo-KTU“ treneris Darius Talačka.

„Į rungtynes išėjome nesusikaupę, tai lėmė, kad varžovai greitai susikūrė pranašumą ir greitomis atakomis atsakė į mūsų klaidas puolime. Toliau jau pasivyti buvo per sunku. Labai daug lėmė klaidos gynyboje ir puolime“, –  pralaimėjimo priežastis įvardijo HC „Utena“ žaidėjas Rokas Palskys.

„Kauno Ąžuolas-KTU“: Mantas Sturonas – 11, Vilius Juozaitis ir Arminas Stankūnas – po 7, Lukas Sutkus – 6, Marynas Stumbra – 5, Karolis Jankauskas – 4, Edvinas Balčiūnas, Kęstutis Juodelė, Aurimas Balčiūnas ir Matas Mačiulaitis – po 1.

HC „Utena“: Rokas Palskys – 15, Pijus Gimbutis – 4, Kasparas Ubeika ir Rokas Liulevičius – po 3, Karolis Ubeika ir Mantas Zabulis – po 1.

Ryškėja lyderiai

Šiuo metu tvirčiausiai Lietuvos rankinio čempionate žingsniuoja Vilniaus VHC „Šviesa“, kuri jau yra sužaidusi septynerias rungtynes, iš kurių šešerias laimėjo, o vienerias baigė lygiosiomis. Ši ekipa su 13 taškų dabar yra pirmoje vietoje.

Antroje vietoje yra Klaipėdos „Dragūnas“ (10 taškų), penkis susitikimus užbaigęs pergalėmis, o vieną pralaimėjęs. Trečioje vietoje – Alytaus „Varsos-Stronglaso ekipa“ (8 taškai), kuriai keturias dvikovas pavyko laimėti, o dviejose patirti pralaimėjimai.

Toliau rikiuojasi Vilniaus HC „Vilnius“ (6 taškai), RK „Kauno Ąžuolas-KTU“ (6 taškai), Kauno „Granitas-Karys“ (5 taškai), Panevėžio „KKSC-RSSG-Grifas“ (3 taškai), Šiaulių „SC Dubysa“ (3 taškai). Paskutinėje vietoje yra Utenos HC „Utena“, kuri, sužaidusi šešerias rungtynes, kol kas lieka nepatyrusi pergalės skonio.

Artimiausios Lietuvos rankinio lygos rungtynės vyks jau šį šeštadienį – HC „Vilnius“ namuose priims Panevėžio „KKSC-RSSG Grifą“. Rungtynių pradžia 14 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių