Quantcast

Rankininkų vadovą pribloškė EHF manevrai

 

„Esame visiškai šokiruoti“, - prisipažino Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas. Šalies rankinio vadovą pribloškė žinia, jog Lietuvos vyrų ir moterų rinktinėms nebus suteikta galimybė pratęsti kovos dėl kelialapių į pasaulio bei Europos čempionatus.

Tokia situacija susiklostė Europos rankinio federacijai (EHF) paskelbus, jog dėl koronaviruso pandemijos nutraukiamos vyrų atrankos varžybos į 2021 metų pasaulio čempionatą bei moterų kvalifikacija į 2020 metų pirmenybes. EHF išplatintame pranešime skelbiama, jog į planetos pirmenybes Egipte pateko aukščiausias vietas 2019 metų Europos čempionate užėmusios rinktinės: Slovėnija, Vokietija, Portugalija, Švedija, Austrija, Vengrija, Baltarusija, Islandija, Čekija ir Prancūzija. Anksčiau vietą pirmenybėse jau buvo užsitikrinę Ispanijos, Kroatijos, Norvegijos ir Danijos rinktinės.

Toks sprendimas užvėrė duris į pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinei, kuri buvo patekusi į antrąjį atrankos etapą. Jame mūsų rankininkai būtų susikovę su lenkais, o, įveikus pastaruosius, būtų laukęs Baltarusijos barjeras. Lietuvos rinktinė dalyvavo pirmajame atrankos etape Liuksemburge, kur įveikė Slovakijos, Farerų salų bei Liuksemburgo komandas.  Panašioje situacijoje atsidūrė ir moterų rinktinė, dalyvavusi Europos čempionato atrankos varžybose. Į 2020 metų Europos pirmenybes pateko tos pačios komandos, kurios dalyvavo 2018 metų čempionate.

„Tikrai sunku buvo tikėtis, kad kvalifikacija bus nutraukta. Jei mūsų moterų rinktinė sunkiai galėjo tikėtis sėkmės atrankoje į Europos čempionatą, tai vyrų situacija buvo ganėtinai palanki. Rinktinė demonstravo gerą žaidimą ir svarbiausia neįtikėtiną komandinę dvasią pirmajame atrankos etape Liuksemburge. Neapsakomai gaila vyrų, kurie atidavė save kovodami už Lietuvą ir laukė artėjančių rungtynių su lenkais. Mano nuomone, tai tiesiog spjūvis į veidą žaidėjams, treneriams ir mažesnių rankinio šalių federacijoms. Bandysime vienyti jėgas su kitų panašiai nuskriaustų šalių federacijomis ieškodami galimybių pakeisti tokį sprendimą, tačiau reikia pripažinti, kad optimizmo yra nedaug. Atrodo komiškai, kai Europos rankinio federacija neranda kalendoriuje galimybių sužaisti rinktinėms atrankos rungtynių, tačiau randa absurdišką galimybę 2019/2020 metų čempionų lygos finalo ketvertą vykdyti vos ne kito sezono viduryje – gruodžio pabaigoje“, - pabrėžė D.Pasvenskas.


Šiame straipsnyje: RankinisEHFatranka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių