Quantcast

Rankininkų misija sudėtinga, bet įmanoma

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė dar turi vilčių šįvakar pačiupti kelialapį į kitą Europos čempionato etapą, tačiau tik teorinių. Apmaudus pralaimėjimas 26:31 Slovakijos komandai lietuvius nustūmė į paskutinę F grupės poziciją.

Paleido per toli

„Panašu, kad dar nemokame susitvarkyti su įtampa, nemokame priešininkams primesti savo ritmo“, – iš apmaudo lūpą kandžiojo Gerdas Babarskas.

Lietuvos rinktinės kapitonas šeštadienį įmetė penkis įvarčius, tačiau to nepakako, kad lietuviai parklupdytų Europos čempionato šeimininkus. Po 24 metų pertraukos į elitinį turnyrą sugrįžę mūsų šalies atstovai startiniame mače 27:29 nusileido rusams. Su Slovakija kova buvo ne mažiau atkakli.

Svečiai sunkiai pradėjo susitikimą, o pirmąjį įvartį pelnė Aidenas Malašinskas – 1:2. Lietuviams pavyko keliskart užpulti, bet varžovai taip pat atsakė tiksliais metimais (3:5), o tada Lietuvos rinktinė įkrito į duobę ir leido slovakams dar labiau padidinti atotrūkį – 7:3. Prieš pertrauką varžovai surengė itin svarbų spurtą ir susikūrė jau bauginančią septynių įvarčių persvarą – 15:8.

Antrą kėlinį įvarčiu pradėjo varžovai (16:8), bet lietuviai vis lengviau ėmė laužyti slovakų gynybą. Įpusėjus antrajam kėliniui komandas skyrė tik keturi įvarčiai (19:23), o vėliau skirtumas tirpo ir iki trijų – 22:25. Vis dėlto tuomet lietuviai neišnaudojo savųjų progų, o varžovai, atkarpą laimėję 3:0, susikrovė pergalingą pranašumą – 28:22. Per likusį rungtynių laiką lietuviams nepavyko inicijuoti dar vieno spurto ir šeimininkai šventė pergalę 31:26.

Leidžiame jiems pasiimti iniciatyvą ir tada turime vytis varžovus. Tai yra sudėtinga.

Kapitono žodis

Lietuvos rinktinė šiame susitikime turėjo didelių problemų ne tik atakuodama iš žaidimo, kur realizacija siekė vos 53 proc., bet ir nuo 7 m žymos. Septynis baudinius metę lietuviai varžovų vartininką nuginklavo tik tris kartus.

Lietuvos rinktinei įvarčius pelnė: Aidenas Malašinskas 8, Gerdas Babarskas 5, Benas Petreikis 3, Mindaugas Urbonas, Mindaugas Dumčius, Karolis Antanavičius po 2, Žanas Gabrielius Virbauskas, Lukas Gurskis, Skirmantas Plėta, Valdas Drabavičius po 1.

Slovakijai: Tomašas Urbanas 7, Patrikas Hručakas 6, Dominikas Kalafutas, Lukašas Pechy, Matinas Prokopas, Oliveris Rabekas po 3.

„Leidžiame jiems pasiimti iniciatyvą ir tada turime vytis varžovus. Tai yra sudėtinga. Kaip ir pirmajame mače, po pertraukos sugebėjome sugrįžti į kovą, bet turime išmokti kautis nuo pat pradžių ir nelaukti, kol priešininkas paruoš savo planą“, – dėstė G.Babarskas.

Sykį buvo parklupdę

Nepaisant dviejų nesėkmių iš eilės, mūsų šalies komanda dar išsaugojo teorinių galimybių pakilti iki antrosios vietos grupėje. Tokį šansą lietuviams įteikė Rusijos rankininkai. Jie šeštadienį netikėtai 23:22 nukovė grupės favoritus Norvegijos rankininkus.

Jei šiandien lietuviams kažkokiu būdu pavyktų įveikti norvegus, o slovakai pralaimėtų grupės lyderiams rusams, trijų komandų sąskaitoje būtų po 2 taškus. Tuomet Rusijos ekipa su 4 taškais taptų grupės nugalėtoja, o likusios kelialapio likimą lemtų trijų kitų ekipų tarpusavio rungtynių rodikliai.

Beje, sykį mūsiškiai jau buvo nemaloniai nustebinę norvegus. 2016-aisiais Europos čempionato atrankos mūšyje savo aikštėje lietuviai Norvegijos rinktinę patiesė 32:29.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių