Quantcast

Ralyje „Saulė 777“ pergalę šventė V. Švedo ekipažas

Šeštadienį Šiaulių ir Kelmės apylinkėse startavo ketvirtasis Lietuvos ralio čempionato etapas „Saulė 777“. Žemaitijoje vykstantį ralį laimėjo Vytautas Švedas, 13.1 sekundėmis aplenkęs antroje pozicijoje likusį Dominyką Butvilą.

Kaip ir galima buvo nuspėti – pirmuosiuose greičių ruožuose vyko atkakli kova dėl pirmųjų trijų pozicijų. Čia tempą diktavo trys ekipažai: Vytauto Švedo, Dominyko Butvilo ir Deivido Jociaus.

Po antrojo greičio ruožo dėl techninių nesklandumų iš ralio pasitraukė Martyno Samuičio bei Ramūno Šaučikovo tandemas. Taip pat „Saulės 777“ ralis buvo nesėkmingas ir lenktynininkui Martynui Samsonui. Ketvirtame greičio ruožo kelyje pasitaikęs akmuo apgadino automobilį taip, kad ekipažo nariai buvo priversti pasitraukti iš tolimesnės kovos.

Antroje „Saulė 2013“ ralio dalyje tarp lyderių situacija nepasikeitė. Pirmas tris pozicijas dalinosi Vytauto Švedo, Dominyko Butvilo ir Deivido Jociaus ekipažai. Tačiau paskutiniuose greičio ruožuose prasidėjo atkakli kova dėl pirmosios vietos, kurioje nepralenkiamas buvo Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko tandemas.

„General Financing – Autopaslauga“ komandos Benedikto Vanago ir Gretos Germanavičiūtės ekipažui šiame ralyje pavyko išspręsti automobilio technikos gedimus ir ekipažas sėkmingai finišavo.

Pasak Benedikto Vanago, nors dėl ketvirtame greičio ruože prarasto labai daug laiko neteko galimybės pakovoti dėl rezultatų, tačiau džiugu, kad išsprendėme automobilio techninius gedimus bei pasiektas ralio finišas.

„Po ketvirto ralio greičio ruožo važiavome testų rėžimu ir rinkome svarbius kilometrus kitiems ralio startams. Svarbiausia, kad pradedame jausti automobilį bei kas kiekvienu greičio ruožu gerėja ekipažo tarpusavio supratimas“, - kalbėjo Benediktas Vanagas.

Preliminariais duomenimis galutinė TOP 10 „Saulė 2013“ ralio rikiuotė atrodo taip:

1. Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas (LT)

2. Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius (LT)

3. Deividas Jocius ir Kastytis Torrau (LT)

4. Giedrius Notkus ir Dalius Strižasnas (LT)

5. Rokas Kvaraciejus ir Mindaugas Čepulis (LT)

6. Igor Bulancev ir Alexey Kurnosov (EE)

7. Joana Narvilatė ir Vesta Survilienė (LT)

8. Karolis Raišys ir Vytautas Dusevičius (LT)

9. Edvinas Rudaitis ir Edvinas Pagirskas (LT)

10. Ričardas Baubinas ir Gabrielė Baubinaitė (LT)

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Kokia Narvilaitė? Survilaitė!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių