Quantcast

R. Meilutytė: jeigu turėtume geras sąlygas treniruotis, tai kas tada būtų?

Lietuvos plaukikai sekmadienį sugrįžo iš Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) vykusio Pasaulio jaunių plaukimo čempionato (merginų 14-17 metų amžiaus ir vaikinų 15-18 metų amžiaus). Šiose pirmenybėse plaukikai Lietuvai iškovojo 7 medalius – 4 aukso ir 3 sidabro.

Viso Lietuvai atstovavo 7 jaunieji plaukikai – Rūta Meilutytė, Danas Rapšys, Ugnė Mažutaitytė, Povilas Strazdas, Deividas Margevičius, Mantas Auruškevičius ir Eva Gliožerytė.

Olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė R. Meilutytė varžybose pelnė šešis medalius. Auksą laimėjo keturiose rungtyse – 50 m plaukimo laisvu stiliumi, 50 ir 100 m nuotolyje krūtine bei 200 m kompleksinio plaukimo distancijoje. Sidabrą lietuvė pelnė 100 m laisvu stiliumi nuotolyje. Plaukikė dar vieną sidabro medalį pelnė ir su Lietuvos plaukimo komanda – D. Rapšiu, P. Strazdu ir E. Gliožeryte – mišrioje 4 po 100 m kompleksinio plaukimo estafetėje. Ji taip pat pagerino 9 Lietuvos plaukimo rekordus.

Dar vieną medalį Lietuvai pelnė D. Rapšys, iškovojęs sidabrą 100 m nugara rungtyje. Bendroje čempionato medalių lentelėje Lietuva nusileido tik Australijai, Rusijai ir Jungtinėms Amerikos Valstijoms (JAV).

R. Meilutytei iš visų iškovotų medalių mieliausias yra pelnytas komandinėje estafetėje, rašo delfi.lt

„Manau, estafetės medalis svarbiausias. Tai buvo kažkas įspūdingo ir labai vertinu šį medalį. Mums jis buvo kaip auksas. Visi medaliai daug reiškia, nes atidaviau visas jėgas. Tačiau pergalė estafetėje buvo viena linksmiausių akimirkų čempionate“, - teigė plaukikė.

Plaukikė dar kartą priminė Lietuvos plaukimo problemas. Pasak jos, išsprendus jas galime tikėtis dar daugiau apdovanojimų.

„Estafetėje aplenkėme JAV. Jeigu galime aplenkti tokią komandą. Tai rodo, kad su tokiom treniruočių sąlygomis, kokias turime Lietuvoje galime pasiekti tokių rezultatų. Jeigu turėtume geras sąlygas treniruotis, tai kas tada būtų. Gal tada ir rusus aplenktume“, – kalbėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių