Quantcast

R. Maščinskas ir S. Ritter taip pat iškovojo olimpinį kelialapį

Prancūzijoje vykstančiame planetos irklavimo čempionate vyrų porinių dviviečių valčių varžybose nesunkiai į finalą pateko bei kelialapį į 2016 metų olimpines žaidynes iškovojo Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter.

Penktadienį antrajame pusfinalio plaukime antrą vietą užėmę lietuviai 2000 m nuotolį įveikė per 6 minutes 11,82 sekundes ir finiše tik 1,24 sekundės nusileido pergalę iškovojusiems vokiečiams Marcelui Hackeriui bei Staphanui Krugeriui.

Trečią vietą šiame plaukime užėmė ir taip pat į finalą šešetuką pateko prancūzai Hugo Boucheronas bei Matthieu Androdiasas (6:12,49).

Pagfindiniame finale varžysis ir pirmajame pusfinalio plaukime pirmos trys finišavusios įgulos - kroatai Martinas bei Valentas Sinkovičiai (6:10,45), australai Jamesas McRae'us bei Alexanderis Belonogoffas (6:12,34) ir Naujosios Zelandijos atstovai Robertas mansonas bei Christopheris Harrisas (6:12,66).

Pasaulio irklavimo čempionate Prancūzijoje kovojama ne tik dėl medalių, tačiau ir dėl vienuolikos kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpines žaidynes.

R. Maščinsko ir S. Ritter duetas 2013 metais Pietų Korėjoje vykusiose planetos pirmenybėse iškovojo sidabrą, o pernai Olandijoje tenkinosi ketvirta vieta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių