Quantcast

R. Jasiūnas ir J. Bernotas buriuos Europos čempionato auksiniame laivyne

  • Teksto dydis:

Po dviejų intensyvios kovos ant vandens dienų, Europos IQFoil burlentės čempionate su daugiau nei pusantro šimto konkurentų besivaržantys Lietuvos buriuotojai Juozas Bernotas ir Rytis Jasiūnas pateko į auksinį laivyną ir tęs kovą dėl čempiono titulo su stipriausiais žemyno burlentininkais.

„Džiaugiuosi, kad užtikrintai patekau į auksinį laivyną ir dabar galėsiu kovoti su lyderiais. Šiandien pirmosiose lenktynėse finišavau ketvirtas, kas rodo, kad tikrai galima varžytis su lyderiais, su pačiais stipriausiais Europos ir pasaulio sportininkais. Treniruotės tikrai atsipirko, savo progresą jaučiu didelį, tikiuosi, kad ateinančios dienos bus taip pat puikios“, – teigė olimpietis J. Bernotas.

Po keturių slalomo rungties lenktynių, kurios vyko pirmąją čempionato dieną, ir keturių pavėjinės/priešvėjinės distancijos lenktynių, vykusių antrąją dieną, J. Bernotas bendroje įskaitoje užima 43 poziciją, praneša Lietuvos buriuotojų sąjunga (LBS).

Kitas Lietuvos atstovas, Rytis Jasiūnas, antrąją čempionato dieną net du kartus finišo liniją kirto geriausiųjų penketuke – pirmųjų antros dienos lenktynių metu jis finišavo pirmas, antrųjų – penktas. Šiuo metu bendroje įskaitoje jis užima 30 vietą, tačiau nuo geriausiųjų 20-tuko jį skiria vos 10 taškų.

„Tai tikrai neblogas rezultatas, ypač turint omeny, kad pirma diena su slalomo rungtimi man ėjosi gana sunkiai. Tačiau į antrąją dieną atėjau susikaupęs ir rimtai nusiteikęs ir jau pačias pirmas lenktynes sugebėjau laimėti. Tuo labai didžiuojuosi, nes čempionatas tikrai labai stipraus lygio, susirinko visi geriausi pasaulio buriuotojai. Kas dar smagiau, kad iškart po to, antrose lenktynėse vėl sugebėjau gerai suplaukti, finišavau penktas. Tai rodo, kad turiu pakankamai greičio, ir reikia tik strategiškai ir taktiškai gerai sudėlioti plaukimų planą bei jį įgyvendinti, kad galėčiau kovoti dėl stipriausių vietų“, – džiaugėsi R. Jasiūnas.

Pasak jo, Gardos ežero akvatorija, kurioje vyksta čempionatas, dalyviams iššūkių negaili – dėl gūsiuoto ir permainingo vėjo čia itin sudėtinga priimti gerus, taiklius taktinius sprendimus ir stabiliai lenktynėse finišuoti aukštose pozicijose.

„Pats ežeras yra lygus, vėjas nėra labai stiprus, tai plaukti nėra sudėtinga. Bet prie tokių sąlygų – vidutinis vėjas ir lygus vanduo – visi dalyviai sugeba plaukti labai greitai, kas reiškia, kad kiekviena mažytė klaida tau kainuoja labai daug vietų. Kokios 10 sekundžių prie pirmo ar antro ženklo gali kainuoti 20 pozicijų ar net daugiau. Dėl to labai svarbu tų klaidų nedaryti, kas sudėtinga dėl labai gūsiuoto ir besisukinėjančio vėjo“, – akvatorijos ypatybes komentavo R. Jasiūnas.

Europos olimpinės IQFoil burlentės čempionate vyrų grupėje startuoja 154 sportininkai, tarp kurių – ir pasaulio čempionato bei olimpiniai medalininkai. Čempionatas turėtų trukti iki gegužės 22 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių