Quantcast

R. Baciuška nepaklydo smėlio jūroje

„Po šių varžybų jaučiuosi kone labiau pavargęs negu po Dakaro ralio“, – sakė Rokas Baciuška. Lietuvos lenktynininkas pasaulio „Rally Raid“ čempionato antrą etapą bagių grupėje užbaigė antras.

Finišavo saugiai

Tarptautinė automobilių sporto federacija (FIA) pernai patvirtino naujo formato varžybas – pasaulio „Rally Raid“ čempionatą, o jo pirmu etapu tapo legendinis Dakaro ralis.

22-ejų metų R.Baciuška su šturmanu ispanu Oriolu Mena, lenktyniavę T4 klasės bagiu „Can-Am Maverick XRS Turbo“, šiemet sausį Saudo Arabijoje užėmė trečią vietą ir iškovojo įskaitinius pasaulio čempionato taškus.

Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) surengtame antrame etape, „Abu Dhabi Desert Challenge“ lenktynėse, lietuvis ir ispanas savo grupės įskaitoje buvo antri (19 val. 34 min. 56 sek.), į priekį praleidę tik lenkus Mareką Goczalą ir Lukaszą Laskawiecą (19 val. 12 min. 38 sek.).

Feisbuko nuotr.

Dar niekas neprarasta. Svarbiausia, kad mes žinome, kokius namų darbus reikia atlikti.

Likus paskutiniam greičio ruožui, R.Baciuška prieš M.Goczalą turėjo 13 sek. persvarą – tiek būtų pakakę išsilaikyti antroje vietoje. Tačiau, nuvažiavus mažiau nei 100 km, sugedo lenko bagis.

„Supratau, kad reikia nerizikuoti ir tiesiog saugiai finišuoti“, – reziumavo R.Baciuška.

Laukia namų darbai

Pasak tauragiškio, varžybų JAE dalyvius kamavo didžiulis karštis, kartais – per 40 °C.

„Trasa – vien tik kopos, kai kurios jų – labai stačios, todėl vidutinis greitis smėlio jūroje buvo labai mažas. Nežinau, kaip atlaikyčiau, jeigu ir Dakare būtų visi tokie sudėtingi greičio ruožai, kaip čia“, – dalijosi įspūdžiais R.Baciuška.

Varžovai: JAE smėlynuose jėgas išmėgino 70 dalyvių. / fia.com nuotr.

Bendroje pasaulio čempionato T4 įskaitoje R.Baciuška – trečias (107 taškai). Aukštesnėse pozicijose – amerikietis Austinas Jonesas (119 tšk.) ir M.Goczalas (118 tšk.).

Kitas etapas numatytas birželį Ispanijoje, Andalūzijoje.

„Dar niekas neprarasta. Svarbiausia, kad mes žinome, kokius namų darbus reikia atlikti. Pasitarę su „Southracing“ komanda planuojame važiavimo testus, tobulinsimės. Laukia kiti pasaulio čempionato etapai, manau, kad galima pakilti ir aukščiau“, – tvirtino Rokas.

Triumfavo prancūzai

„Abu Dhabi Desert Challenge“ sėkmingiausiai pasirodė legendinis Stephane'as Peterhanselis su šturmanu Edouardu Boulangeru.

Prancūzų, važiavusių „Audi RS Q e-tron“, rezultatas – 17 val. 43 min. 07 sek.

Antri buvo čekai Martinas Prokopas ir Viktoras Chytka („Ford Raptor RS Cross-Country“, 18 val. 12 min. 56 sek.), trečias – čiliečio Francisco Lopezo Contardo ir italo Paulo Ceci ekipažas (T3 kategorija, „Can-Am Maverick X3“, 18 val. 53 min. 46 sek.).

Nugalėtojai: „Abu Dhabi Desert Challenge“ sėkmingiausiai pasirodė S.Peterhanselis ir E.Boulangeras, važiavę „Audi RS Q e-tron“. / fia.com nuotr.

R.Baciuška ir O.Mena bendroje rikiuotėje – septinti.

Susumavus Dakaro ir Abu Dabio lenktynių rezultatatus, pirmauja prancūzas Sebastienas Loebas (112 tšk.). Vos vienu tašku atsilieka katarietis Nasseras Al-Attiyah, o trečioje pozicijoje – Yazeedas Al-Rajhi iš Saudo Arabijos (70 tšk.).

Pirmame dešimtuke – ir lenkas Jakubas Przygonskis (58 tšk.), taip pat čilietis F.Lopezas Contardo (40 tšk.), prancūzas Mathieu Serradoris (38 tšk.), ispanė Cristina Gutierrez Herrero (26 tšk.), argentiniečiai Lucio Alvarezas (25 tšk.) ir Sebastianas Halpernas (23 tšk.), olandas Bernhardas Ten Brinke (21 tšk.).

Lenkas M.Goczalas – vienuoliktas (19 tšk.), R.Baciuška – dvyliktas (18 tšk.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių