Quantcast

R. Baciuška laimėjo greičio ruožą Dakare

  • Teksto dydis:

Jauniausias Dakaro lenktynėse dalyvaujantis lietuvis laimėjo pirmąjį savo Dakaro greičio ruožą ir atnešė pirmą pergalę lietuviams šiais metais. Nuo pat pirmo greičio ruožo pirmą kartą lenktyniaujantis Dakaro ralyje tauragiškis Rokas Baciuška visada finišuodavo tarp greičiausių lenktynininkų.

Jis tik du kartus finišavo septintuke greičiausių, visus likusius greičio ruožus jis finišuodavo ne žemiau penktos vietos savo T4 – bagių – klasėje. Tai viena didžiausių konkurencijų pasižyminti klasė – prie starto šių metų Dakare šioje klasėje stojo net 47 dalyviai ir Rokas nuo pat pirmojo greičio ruožo buvo vienu iš lyderių.

Po sąlyginai nesėkmingos vakar dienos, kai R. Baciuška finišavo septintas ir bendroje įskaitoje smuktelėjo į penktą vietą, jaunas užsispyręs žemaitis supyko ir pažadėjo visiems, kad šiandien jau laikas spausti. Ir pažadas buvo ištesėtas su kaupu – lietuvis šiandien aplenkė visus savo konkurentus ir laimėjo greičio ruožą. Tai tik antras kartas, kai greičio ruožą Dakaro ralyje laimi lietuvis – prieš pora metų tai automobilių klasėje pavyko padaryti Vaidotui Žalai.

Po šios pergalės R. Baciuška iki finišo likus vos dviem greičio ruožams susigrąžino sau ketvirtą vietą bendroje įskaitoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Šaunuolis,!!!

Kai

Kai portretas
važiuoja iš viso 4 lenktynininkai galima ir laimėt:D)

Chi

Chi portretas
Rokai, laikykis! Mes tave palaikom!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių