Quantcast

Prokurorai pradėjo tyrimą

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Vlado Garasto atsiprašymas dėl įžeidimų juodaodžiams nepadėjo – Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyrius informavo, kad tyrimas pradėtas dėl galimo viešo kurstymo prieš kitos tautybės ir kitų žmonių grupę dėl jų rasės, tautybės ir kilmės. Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 1 dalis už šią nusikalstamą veiką numato baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Pradėti ikiteisminį tyrimą prokurorai nusprendė po to, kai susipažino su Žmogaus teisių stebėjimo instituto prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešojoje erdvėje ("Kauno dienoje" ir "Vilniaus dienoje" – red. past.) pasirodžiusio V.Garasto interviu.
Jame LKF prezidentas itin nepagarbiai atsiliepė apie Kauno "Žalgiryje" žaidžiančius juodaodžius krepšininkus. Vakar V.Garastas išplatino viešą atsiprašymą, kuriame apgailestavo, kad nesuvaldė emocijų kalbėdamas apie juodaodžius, ir tvirtino nenorėjęs nieko įžeisti.


Šiame straipsnyje: prokuraibyla

NAUJAUSI KOMENTARAI

romas

romas portretas
ko jus ta garasta puolate juk zmogus gryna teisybe pasake jau seniai juokaujama kad amerikos juodaodžiai zaidia su lietuvos "juodžkiais" o kad lietuvos jaudaodžiai zaidzia ne ypatingai tai jau tikrai.

Saulius1

Saulius1 portretas
Ech, tai kaip su žodžio, su minties laisve? (o kad reikia žinot ribas, dar nuo sovietinių laikų žinom)

aplinka kalta

aplinka kalta portretas
Žavi lietuvaičių argumentai,kad jei nusipelnęs ir daug Lietuvai padaręs žmogus, tai jam atleistina ir gali bet kas išsprūsti. Deja, negali. Net nusipelnę ir narotikų padauginę kanta is "Noir Desir" negali moterų stumdyti nuo laiptų. Net ir sunervinti garastai neturi teisės užgaulioti teisėtai LT dirbančių užsieniečių. "Atsiprašau, kad esu rasistas, ir jūs apie tai sužinojote?" atleiskite, netinka.... gero vakaro ir tolerancijos :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių