Quantcast

Projekte „Olimpinis mėnuo“ – svarbios temos ir tūkstančiai pradinukų

  • Teksto dydis:

Į mokyklas sugrįžusius moksleivius ir vėl suburs tradiciniu tapęs bei vaikų pamėgtas projektas „Olimpinis mėnuo“, kuris prasidės jau spalio 4 dieną.

Šios iniciatyvos tikslas – bendradarbiaujant su pedagogais skatinti fizinio raštingumo ugdymą, padėti moksleiviams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu.

„Fizinis vaikų ugdymas vaikams itin svarbus ugdymo procese. Dabar, kai visi mokiniai po ilgo nuotolinio mokymo grįžo į mokyklas, tam skiriamas dar didesnis dėmesys. Nuo šių mokslo metų visose pradinės klasėse yra galimybė turėti tris fizinio ugdymo pamokas per savaitę“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pradinių klasių moksleivius projektas visą mėnesį kvies įsitraukti į vienodai svarbias skirtingas savaitės temas: fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, emocinės sveikatos bei bendradarbiavimo.

Į projekto veiklas tradiciškai įsitrauks bei su temomis vaikus supažindins ir olimpiečiai, kurie ne tik kiekvieną savaitę ves mankštas, bet ir virtualiai bendraus su moksleiviais. Taip pat į projektą įsitrauks ir temas pristatys savo sričių specialistai.

„Įkvėpti vaikus bent 60 minučių ar daugiau laiko kasdien aktyviai judėti, galime tik kurdami tam palankią aplinką ir įdomias veiklas. Daugiau nei 600 ugdymo įstaigų jau turi Aktyvios mokyklos statusą. Tikimės, kad „Olimpinis mėnuo“ paskatins dar daugiau mokyklų bendruomenių fizinio aktyvumo veiklas tęsti visus mokslo metus ir taip gerinti mokinių sveikatą“, – teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Projekte dalyvaujančių mokyklų pedagogai bus aprūpinti vaizdinėmis rekomendacijomis kaip vesti fizinio ugdymo pamokas ar užsiėmimus tarp pamokų bei pamokų metu, patarimais apie visas projekto temas.

„Pastebėjome, kad šio projekto nekantriai laukia ne tik pradinukai, bet ir olimpiečiai. Jie kasmet noriai įsitraukia į „Olimpinio mėnesio“ veiklas, bendrauja su vaikais, dalinasi patirtimi.

Mūsų tikslas – vaikų fizinio raštingumo ugdymas, kuris skatina vaikus būti aktyviais visą gyvenimą. Jeigu norime, kad vaikai judėtų, privalome ugdyti jų motyvaciją ir pasitikėjimą savimi, formuoti judėjimo įgūdžius ir lavinti jų fizines ypatybes. Todėl esame dėkingi pedagogams, kurie entuziastingai įsitraukia ir rūpinasi, kad vaikai ne tik kokybiškai judėtų, bet ir atrastų džiaugsmą sportuoti“, – apie projektą kalbėjo olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Olimpinis mėnuo“ įtraukia ne tik pedagogus bei moksleivius, bet ir jų tėvelius. Vaikai kartu su šeimos nariais skatinami kūrybiškai bei aktyviai leisti laisvalaikį. Projekto veiklos padeda atskleisti moksleivių kūrybiškumą, skatina bendrystę, draugystę klasėje, puoselėja sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo įpročius.

Šiuo metu projekte „Olimpinis mėnuo“ jau yra užsiregistravusios 1800 klasių iš visos Lietuvos.

Iniciatyvą organizuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Sveikatos apsaugos ministerija bei Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Projektą globoja pirmoji ponia Diana Nausėdienė.

Registracija į projektą vyksta iki rugsėjo 24 dienos. Registracijos formą rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių