Quantcast

Pristatytas atidėtų Tokijo parolimpinių žaidynių grafikas

Tokijo olimpiados organizatoriai pirmadienį pristatė naują dėl koronaviruso iki kitų metų atidėtų parolimpinių žaidynių grafiką, kuris praktiškai nesiskiria nuo pirminio varžybų kalendoriaus.

Priėmus istorinį sprendimą metams atidėti 2020-ųjų žaidynes dėl pandemijos, parolimpiada prasidės 2021-ųjų rugpjūčio 24-ąją ir truks iki rugsėjo 5-osios.

Programoje numatyti 539 renginiai 22 sporto šakose. Pakeitimų esama tik dėl kai kurių iš jų pradžios ir pabaigos laiko, per spaudos konferenciją pranešė žaidynių organizatoriai.

„Turėti suderintą tvarkaraštį sportininkams yra didelis žingsnis. Norėtume tęsti savo darbą rengdami saugias žaidynes“, – žurnalistams sakė už Olimpiados organizavimą atsakingas pareigūnas Hidemasa Nakamura.

Olimpinių ir parolimpinių žaidynių atidėjimas organizatoriams sukėlė didelį galvos skausmą, jiems stengiantis suderinti visas detales, pradedant varžybų vietomis ir baigiant prevencinėmis priemonėmis dėl koronaviruso.

Kol kas neskelbiama, kokių konkrečių priemonių bus imtasi, siekiant užkirsti kelią koronavirusinei infekcijai. Sprendimų šiuo klausimu tikimasi šį rudenį.

Kalbant apie parolimpines žaidynes, pareigūnai sakė suprantantys, kad privalo patenkinti atskirų atletų ir žiūrovų poreikius.

Žaidynių organizatoriai nurodė, kad bendradarbiauja su Tarptautiniu parolimpiniu komitetu, kad įvertintų, kaip COVID-19 pandemija paveikė sportininkus įvairiose šalyse.

Japonų parolimpietis tekvondo kovotojas Mitsuya Tanaka (Micuja Tanaka) žurnalistams per spaudos konferenciją sakė, kad pandemija labai smarkiai paveikė sportininkus.

„Tekvondo susiduriame veidu į veidą. Pavyzdžiui, turime apribojimų per sparingą. Palyginti su laikais prieš koronavirusą, negalime praktikuoti [sporto] kaip anksčiau“, – kalbėjo jis.

„Žinoma, visi esame sunerimę. Aš taip pat. Tačiau padarysime viską, ką galime, kad užtikrintume savo saugumą. Visi kiti atletai daro tą patį šitam ruošdamiesi. Manau, kad tai atletų pareiga“, – sakė M. Tanaka.

Visgi dar yra daug neatsakytų klausimų, įskaitant galutinę žaidynių nukėlimo kainą. Organizatoriai kol kas tik nurodo, kad planuoja kur kas kuklesnį renginį, stengiantis sutaupyti kiek įmanoma daugiau lėšų. Tai tikriausiai palies ir tradiciškai pompastiškas žaidynių atidarymo bei uždarymo ceremonijas.

Taip pat dar nenuspręsta, kokios priemonės būtų reikalingos užkirsti kelią viruso plitimui per olimpiadą, jeigu jo nepavyktų pažaboti iki ateinančių metų.

Šiuo metu vis dar neaišku, kaip atletai ir sporto aistruoliai atvyks į Japoniją, nes dėl vyriausybės taikomų koronaviruso kontrolės priemonių šalis įsileidžia tik nedaugelio valstybių piliečius.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas) praėjusį mėnesį pripažino, kad kelionių suvaržymai ir karantino reikalavimai gali pakenkti žaidynėms. Paklaustas apie galimybę organizuoti renginį be žiūrovų, jis sakė: „Mes norime ne to.“  

„Norime stadionų, pilnų entuziastingai nusiteikusių aistruolių“, – sakė Th. Bachas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių