Quantcast

Prieš pasaulio čempionatą pratęsė gražią tradiciją

Jau po keleto savaičių Floridoje (JAV) vyksiančiame Pasaulio medikų teniso sąjungos (WMTS) čempionate dalyvaus gausus būrys Lietuvos atstovų. Ne vienam jų generaline repeticija prieš svarbiausią sezono startą tapo pasirodymas Kauno krašto chirurgų draugijos prezidento teniso taurės turnyre.

Korte – devyni profesoriai

„Jubiliejinį turnyrą norėjome padaryti su ypatingais akcentais. Smagu, kad tai pavyko“, – teigė Jonas Andriuškevičius.

Vieno turnyro iniciatorių ir organizatorių kadaise tarp kolegų pasėta teniso sėkla gyvuoja jau dešimtmetį. Nenuostabu, kad 10-asis Kauno krašto chirurgų draugijos prezidento teniso taurės turnyras sutraukė rekordinį dalyvių būrį. Dvi dienas „Žalgirio“ sporto komplekse vykusiose varžybose jėgas išbandė net 34 medicinos ir su ja susijusių sričių darbuotojai. Tarp raketę į rankas paėmusių dalyvių buvo devyni profesoriai.

Žaidėjams nebuvo taikomi amžiaus apribojimai, tad sirgaliai išvydo itin įdomių dvikovų. Iš septyniolikos vyrų jauniausias dalyvis buvo 38-erių metų anesteziologas Audrius Mikalauskas. Vyriausias – 69-erių chirurgas J.Andriuškevičius. Tarp septyniolikos moterų jauniausia dalyvė – 39-erių kardiologė Rasa Ordienė, o vyriausia – 72 metų buvusi LSMU prorektorė Irena Misevičienė.

„I.Misevičienės pasirodymas tapo tikra varžybų puošmena. Kai matai tokį entuziazmą teniso korte, atrodo, kad amžiaus dėsniai nebegalioja. Tokiais momentais ir pats jautiesi jaunesnis. Ne veltui su profesore sutarėme kitąmet drauge dalyvauti ir tarptautinėse varžybose“, – šypsojosi J.Andriuškevičius.

Pavyzdys: 69-erių gydytojas J.Andriuškevičius raketės į šoną dar nededa, o rengiasi ir tarptautiniams startams. Eglės Spyglys nuotr.

72 – tiek metų yra vyriausiai varžybų dalyvei I.Misevičienei.

Naujas čempionas

Vyrų vienetų varžybose nugalėtojo laurai pirmą kartą turnyro istorijoje atiteko odontologui Dainiui Karpavičiui. Jis perėmė taurę iš toje pat srityje dirbančio Pauliaus Kuzmos – pernykštis čempionas šiemet turnyre nedalyvavo.

Antrą vietą kiek netikėtai užėmė LSMU projektų vadovas Aidas Valiukevičius. Jis lemiamoje akistatoje tik po atkaklios kovos 7:5, 3:6 nusileido D.Karpavičiui. Ne mažiau įtemptas buvo ir A.Valiukevičiaus susitikimas su bronzinio apdovanojimo laimėtoju traumatologu Stanislovu Mašalu. Prireikė papildomo seto, kuriame geriau sekėsi A.Valiukevičiui.

Vyrų grupėje Paguodos taurę į viršų kėlė LSMUL KK chirurgas prof. Mindaugas Kiudelis. Vienas turnyro organizatorių įveikė VU vaikų endokrinologą iš Vilniaus Robertą Kemežį.

Pasak varžybų vyriausiojo teisėjo Tomo Bardausko, atkaklus buvo ir R.Kemežio laimėtas mačas su VU profesoriumi Sauliumi Šatkausku. Paguodos taurės atkrintamosiose varžybose buvo žaidžiamas tik vienas setas, tad klaidos kaina buvo didesnė nei pagrindinio tinklelio varžybose. Vis dėlto bene gražiausią žaidimą ir didžiausią tempą pademonstravo chirurgas prof. Mindaugas Dambrauskas ir LSMU kardiologinės reanimacijos anesteziologas Audriaus Mikalauskas – jų susitikimą 6:4 laimėjo A.Mikalauskas.

Kolekcija gausėja

Moterų vienetų varžybas laimėjo pripažinta favoritė Dalia Jarušaitienė. Ne vieną titulą teniso aikštyne nuskynusi oftalmologė finale 6:1; 6:4 įveikė odontologę Aušrą Anužytę-Kepenę.

Trečią vietą iškovojo kardiologė Olivija Dobilienė, įveikusi kitą profesorę – dermatologę Skaidrą Valiukevičienę. Atkaklus buvo Olivijos Dobilienės pusfinalio susitikimas su A.Anužyte-Kepene, kuriame irgi prireikė papildomo seto (3:6, 7:5, 7:10).

Kai matai tokį entuziazmą teniso korte, atrodo, kad amžiaus dėsniai nebegalioja. Tokiais momentais ir pats jautiesi jaunesnis.

Paguodos taurę moterų grupėje iškovojo gydytoja Romantė Paulauskienė, įveikusi vyriausią turnyro dalyvę prof. I.Misevičienę. Įsimintinas buvo kardiologės R.Ordienės debiutas Chirurgų taurės varžybose. Ji tik po trijų setų mačo nusileido Paguodos taurės laimėtojai Romantei Paulauskienei (2:6, 6:4, 5:10).

Mišrių dvejetų varžybose nugalėtojais tapo intensyviosios kardioreanimacijos vadovė Giedrė Bakšytė poroje su R.Kemežiu, finale įveikę LSMUL KK chirurgą Tadą Latkauską su jo porininke Migle Fernandes (6:3, 4:6, 10:6). Trečiąją vietą užėmė S.Šatkauskas su A.Anužyte-Kepene. Šis duetas atkakliame mače pranokę buvusį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gydytoją Vytenį Trumpicką su porininke Brigita Tunaityte.

Tradicija nenutrūks

Mišrių dvejetų Paguodos taurę iškovojo prof. M.Kiudelis ir LSMUL KK radiologė prof. Kristina Žvinienė, įveikę traumatologą S.Mašalą ir psichiatrę Simoną Kušleikienę. Mažąją Paguodos taurę pelnė UAB „Litfarma“ vadovas Vaidas Sliesoraitis su D.Jarušaitiene, kurie galutiniame etape atkaklioje kovoje 6:4, 7:5 palaužė Aidą ir Skaidrą Valiukevičius.

Apibendrindamas varžybas, kurias globoja Kauno krašto chirurgų draugija su jos prezidentu Antanu Gulbinu priešakyje, J.Andriuškevičius pabrėžė, kad, nepaisant skirtingų užimtų vietų, pralaimėjusių jose nebuvo.

„Kodėl? Todėl, kad visų mūsų svarbiausias tikslas buvo ne sportinis rezultatas, bet aktyvus poilsis ir pabendravimas su kolegomis ne tik operacinėse ar darbo kabinetuose. Visi dalyviai turnyrą baigė su šypsenomis ir palinkėjimais, kad ši tradicija tęstųsi dar daugelį metų“, – pasakojo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių