Quantcast

Prieš iššūkius Londone – repeticija Debrecene

Ikiolimpinėms atrankos varžyboms besiruošiantys Lietuvos boksininkai nesėkmingai pradėjo tarptautinį turnyrą Vengrijoje – pralaimėjo tris pirmąsias dvikovas.

Varžovai – stipresni

Debrecene prasidėjusiame 64-ajame tarptautiniame bokso turnyre "Istvan Bocskai Memorial" mūsų šaliai atstovauja šeši sportininkai.

Startas – ne toks, kokio norėjosi: Vytautas Balsys (svorio kategorija iki 75 kg) 0:5 pralaimėjo Prancūzijos atstovui Yokai Victorui, Paulius Zujevas (iki 81 kg) tokiu pat rezultatu – vengrui Adamui Tothui, o Tadas Tamašauskas (iki 91 kg) 0:5 nusileido 2019-ųjų Europos jaunimo čempionui prancūzui Wilfriedui Florentinui.

Jėgas dar išmėgins Edgaras Skurdelis (iki 57 kg), Tomas Olberkis (iki 91 kg) ir Algirdas Baniulis (per 91 kg).

Varžybose dalyvauja 275 boksininkai iš 33 šalių, tarp jų – ne vien iš Europos, bet ir Botsvanos, Kanados, Haičio, Indijos, Sent Lusijos.

2007 m. Debreceno ringe triumfavo Vitalijus Subačius, 2008 m. – Daugirdas Šemiotas, 2014 ir 2015 m. bronzos medalius iškovojo E.Skurdelis, 2019 m. – P.Zujevas.

Praeityje "Istvan Bocskai Memorial" turnyre žibėjo tokios žvaigždės kaip Roberto Cammarelle (Italija), Aleksandras Usykas (Ukraina), Stefanas Koeberis (Vokietija), Davidas Airapetianas (Rusija), Erislandy Savonas (Kuba), Anthony Joshua (Didžioji Britanija),

Kovą – turnyras Londone

E.Skurdelis, V.Balsys, P.Zujevas, T.Tamašauskas ir A.Baniulis ruošiasi Tokijos olimpiados atrankos turnyrams, kurie vyks Londone (kovo 14–24 d.) ir Paryžiuje (gegužės 11–25 d.).

Varžybose Debrecen dalyvauja 275 boksininkai iš 33 šalių, tarp jų – ne vien iš Europos, bet ir Botsvanos, Kanados, Haičio, Indijos, Sent Lusijos.

Kol kas nežinia, ar Lietuvos rinktinei atstovaus boksininkas profesionalas Eimantas Stanionis. Jeigu agentūros "Ringstar Sports" vadovai netrukdys lietuviui siekti olimpinio kelialapio, 25-erių kaunietis žengs į Paryžiaus ringą.

JAV gyvenančio ir sportuojančio E.Stanionio laukia vienuoliktoji dvikova – jis kovo 14-ąją Okson Hile (JAV) susikaus su 25-erių metų amerikiečiu Justinu DeLoachu. Iki šiol lietuvis laimėjo visas dešimt akistatų, J.DeLoachas šventė 18 pergalių ir patyrė 4 nesėkmes.

Lietuvos moterų bokso rinktinę, kuri taip pat dalyvaus ikiolimpiniuose atrankos turnyruose, sudarys Rugilė Altaravičiūtė (iki 51 kg), Ana Starovoitova (iki 60 kg), Austėja Aučiūtė (iki 69 kg) bei Gabrielė Stonkutė ir Iveta Lešinskytė (abi iki 75 kg).

Tikisi istorinės sėkmės

"Dar planuojame surengti treniruočių stovyklas Baltarusijoje ir Anglijoje, Šefildo olimpinėje bazėje, kur susirinks ne vien šios šalies, bet ir pajėgiausi kitų Europos šalių boksininkai", – apie vyrų komandos pasirengimą kalbėjo vyriausiasis treneris Vidas Bružas.

"Tikimės, kad Tokijo žaidynės bus istorinės mūsų šalies sportui – jose pirmą kartą dalyvaus Lietuvos boksininkė, – viliasi moterų bokso rinktinės treneris Darius Katkevičius. – Pernai I.Lešinskytė pasaulio čempionate ir Europos žaidynėse užėmė penktąsias vietas. Ji įrodė, kad yra vos per žingsnį nuo prizinių vietų. Kitos merginos taip pat yra pajėgios kovoti dėl olimpinių kelialapių."

Londone boksininkams bus išdalyta 50 kelialapių į Tokiją. Svorio kategorijos iki 57 kg (E.Skurdelis) kovotojams teks aštuoni olimpiniai kelialapiai, iki 75 kg (V.Balsys) ir iki 81 kg (P.Zujevas) – po šešis, iki 91 kg (T.Tamašauskas) ir per 91 kg (A.Baniulis) – po keturis.

Varžybose Debrecen dalyvauja 275 boksininkai iš 33 šalių, tarp jų – ne vien iš Europos, bet ir Botsvanos, Kanados, Haičio, Indijos, Sent Lusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno Bokso Profesionalai

Kauno Bokso Profesionalai portretas
Lietuvos Bokso Federacijai reikia keisti prezidenta kol bokso nesuzlugde..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių