Quantcast

Prezidento taurės teniso turnyras Vilniuje pasibaigė brito triumfu

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne baigėsi vienintelis Lietuvoje rengiamas Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „Futures“ serijos vyrų teniso turnyras Prezidento taurė.

Jo nugalėtoju vienetų varžybose tapo 18-metis britas Paulas Jubbas (ATP-1465).

Turnyro finale P. Jubbas po 1 val. 3 min. trukusios kovos 6:4, 6:2 nugalėjo 20-metį rusą Denisą Kloką (ATP-746). Talentingasis britas iki čempiono titulo nuėjo sudėtingą kelią – prieš pagrindines varžybas turėjo įveikti ir kvalifikaciją.

Šiame turnyre negalėjo dalyvauti geriausi Lietuvos tenisininkai, tarp jų - ir dukart šiose varžybose triumfavęs Laurynas Grigelis. Nepaisant to, apie save turnyre priminė jaunieji Lietuvos žaidėjai. 20-metis Robertas Vrzesinskis pasiekė turnyro ketvirtfinalį, o 21-erių metų Tadas Babelis - aštuntfinalį.

Tradiciniame Prezidento taurės turnyre iš viso varžėsi net 88 tenisininkai iš 23 valstybių. Savo jėgas Vilniuje išbandė žaidėjai iš tokių tolimų šalių kaip JAV, Australija, Naujoji Zelandija, Čilė, Argentina ir kitų.

Turnyro direktorius Ramūnas Grušas teigė, kad turnyras praėjo sklandžiai ir sulaukė nemažai dėmesio.

„Jau tampa įprasta, kad mūsų turnyrą mėgsta visi, kurie nors kartą pas mus atvyksta. Dėl to žaidėjai čia dažnai sugrįžta ne pirmą kartą. Šiais metais turnyras praėjo sklandžiai, sulaukėme nemažai teigiamų atsiliepimų. Todėl jaučiame paskatą stengtis, kad šis gilių tradicijų renginys tęstųsi ir visiems teniso entuziastams toliau teiktų teigiamų emocijų“, - kalbėjo R. Grušas.

Turnyro Vilniuje prizų fondą sudarė 15 tūkst. JAV dolerių.

Pirmą kartą Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas Kaune - 1931 metais jis įvyko prezidento Antano Smetonos iniciatyva. Lietuvai atkūrus Nepriklausomybę varžybos tapo tradicinėmis, nuo 1994 metų rengiamos kasmet. Į ITF kalendorių Prezidento taurė įtraukta 1998 metais, o šiemet vyko jau 29-asis turnyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių