Quantcast

Prestižinis reitingas: LSU kyla aukštyn

Lietuvos sporto universitetas (LSU) naujausiame Šanchajaus sporto mokslo institucijų reitinge (angl. „Shanghai Ranking’s Global Ranking of Sport Science Schools and Departments“) tarp 300 klasifikuotųjų užėmė 133 vietą.

Toliau gerins rodiklius

Pernai LSU buvo 126-oje vietoje, o anksčiau per kelerius metus buvo pakilęs daugiau kaip per 80 pozicijų (2018 m. – 208, 2020 m. – 172).

Geriausias LSU rodiklis fiksuojamas PUB (straipsnių skaičiaus) kategorijoje, kurioje vienintelis šalyje specializuotas sporto universitetas užima 66 poziciją. Be to, dabar LSU į geriausių universitetų šimtuką patenka keturiose iš penkių kategorijų, o 2021-aisiais buvo trijų kategorijų šimtukuose.

Žemesnę poziciją Šanchajaus reitinge lėmė pasikeitusi skaičiavimo metodika. Jei anksčiau CPP (citavimų skaičius straipsniui) rodiklio suminis svoris buvo 25 proc., tai nuo šių metų išaugo iki 30 proc.

Kurdami ateities LSU strategiją akcentuojame ne tik kiekybę, bet ir kokybę.

„Kurdami ateities LSU strategiją akcentuojame ne tik kiekybę, bet ir kokybę, tad per artimiausius kelerius metus stengsimės gerinti CPP rodiklį. Mūsų tikslas – ir šio rodiklio šimtukas“, – kalbėjo LSU mokslo prorektorius prof. dr. Edmundas Jasinskas.

Atrenka ekspertai

Pokytis ir TOP (straipsnių skaičius aukščiausio lygio žurnaluose) rodiklio skaičiavimo metodikoje – suminis svoris nukrito nuo 25 iki 20 proc.

Jei senoji skaičiavimų metodika būtų išlikusi ir šiemet, LSU rikiuotųsi 121-oje pozicijoje.

„Tai yra mūsų tarptautinio matomumo įvertinimas, įrodantis, kad ne tik esame lyderiai Baltijos šalyse, bet ir labai rimtai konkuruojame su pasaulio sporto aukštosiomis mokyklomis. Būti Šanchajaus reitinge neabejotinai svarbu dėl ateities partnerysčių plėtros ir žinomumo tarp potencialių užsienio studentų“, – teigė LSU rektorė profesorė Diana Rėklaitienė.

Šanchajaus specializuotame reitinge dalyvauja sporto srities mokslinius tyrimus plėtojantys universitetai ir jų padaliniai iš viso pasaulio.

Ekspertų komisija iš kelių tūkstančių mokslo įstaigų, vertindama mokslo pasiekimus ir kitus svarbiausius rodiklius, atrenka 300 geriausiųjų. Po išsamios analizės šie sporto universitetai reitinguojami pagal atskirus kriterijus ir sudaromas bendras vertinimo sąrašas.

Lyderis – iš Australijos

Šiemet reitinge pirmas tris vietas užėmė Dikino (Australija) universitetas, Norvegijos sporto mokslo mokykla ir Kopenhagos (Danija) universitetas.

Pagal naujausią Šanchajaus reitingą LSU lenkia žinomas JAV, Kinijos, Brazilijos, Švedijos, Austrijos, Didžiosios Britanijos, Kroatijos ir kitų pasaulio šalių aukštąsias sporto mokyklas, tarp kurių ir žymusis Karolinskos institutas (Švedija, 195 pozicija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių